22/11/2015 - Έκτακτο: Αναβάλλονται οι Εκλογές στη ΝΔ!-Αναβάλλονται και στο ΓΑΛΑΤΣΙ!Εκτακτο: Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ -Μύλος οι υποψήφιοι

Έκτακτο: Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ -Μύλος οι υποψήφιοι

Αναβλήθηκαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αφού τα πολλά τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η διαδικασία στις 7 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο. Μύλος με τους υποψηφίους, βροχή οι καταγγελίες, φιάσκο η διαδικασία.
Η ανακοίνωση αναβολής των εκλογών από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ):
Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.»
Τι έγινε με το λογισμικό
Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος. Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.
Τι λέει η πλευρά Μεϊμαράκη
O  εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε μπροστά στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ότι «ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο στην διαδικασία» και άφησε να εννοηθεί ότι η ευθύνη για το φιάσκο της εσωκομματικής εκλογής είναι στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.
«Ο γραμματέας του κόμματος ήταν πρόεδρος της ΚΕΦΕ, ο κ. Μεϊμαράκης από την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία όλη η αρμοδιότητα πέρασε στην ΚΕΦΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος έκανε έκκληση για ψυχραιμία, τόνισε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για σπέκουλα από τους υποψηφίους προέδρους» και πρόσθεσε:
«Ο καθένας έχει τις δικές του σκοπιμότητες, τα επόμενα βήμα είναι τα εξής: το κόμμα συντεταγμένα, με το ισχύον καταστατικό που δεν μας αρέσει αλλά το τηρούμε, θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα, θα συνεδριάσουν τα όργανα».
Μητσοτάκης: Να αναλάβει την προεδρία η Μαριέττα Γιαννάκου
Για μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά να αναλάβει τη μεταβατική ηγεσία της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου, όπως και να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζητά η Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σημειώνοντας ότι αυτός δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.
Γεωργιάδης: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο
Την παραίτηση όσων ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, με αποτέλεσμα το «φιάσκο» όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Οσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προσθέτοντας ότι το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.
«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας με νόημα ότι τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. «Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και σημείωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», πρόσθεσε.
Μεϊμαράκης: Αναβολή ή αποχωρώ
Λίγο πριν από τις 9.30 από την Κρήτη, όπου βρισκόταν το πρωί της Κυριακής, όταν έγινε γνωστό το τεχνικό φιάσκο της διαδικασίας ψηφοφορίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας.
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής.
Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ
Γύρω στις 10:00 το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ και εξέτασε δύο εναλλακτικές: είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα και τα μέλη της ΚΕΦΕ ψήφισαν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται ήταν ότι έπρεπε να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν ήταν μόνο χρονικό- αφού είχε καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα μπορούσε να δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.
Τελικά, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίστηκε, γύρω στις 10:30 να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές.
Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες
Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις. Μάλιστα, οι υποψήφιοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, πέρα από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο (γραμματέα του κόμματος και πρόεδρος της ΚΕΦΕ) βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου αλλά και την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8.
Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής είπε ότι αυτός ο «τύπος» που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο.
Τα μηνύματα των υποψηφίων
Συγγνώμη στους ψηφοφόρους για τα προβλήματα στη διαδικασία της ψηφοφορίας ζήτησε νωρίς το πρωί της Κυριακής μέσω Twitter ο Αντωνις Γεωργιάδης:  
«Συνιστώ στους πολίτες να μη πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9 π.μ αναμένοντας ενημέρωση» έγραψε στο Twiiter του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης ζήτησε μέσω του Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


Πηγή: Εκτακτο: Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ -Μύλος οι υποψήφιοι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/236970/ektakto-anavallontai-oi-ekloges-sti-nd-mylos-oi-ypopsifioi#ixzz3sD9jE8Jc

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια