8/10/2015 - Παππούς Έδωσε τη Σύνταξή του στο. . . ΓΑΛΑΤΣΙ!
Παππούς έδωσε τη σύνταξή του σε πρόσφυγες


Συγκίνηση προκαλεί η πράξη ενός ογδοντάχρονου συνταξιούχου, του κύριου Παναγιώτη, ο οποίος προσέφερε τη σύνταξη της γυναίκας του σε 4 γυναίκες και μητέρες πρόσφυγες. 


Την ιστορία διέδωσε μέσω Facebook ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον ογδοντάχρονο από το σπίτι του στο κλειστό του Γαλατσίου. Ο 80χρονος  όπως αποκάλυψε αργότερα στον οδηγό, προέρχεται από οικογένεια προσφύγων από τη Σμύρνη.

Ο οδηγός ταξί περιγράφει την απίστευτη ιστορία που έζησε και αναφέρει πως δεν έχει συναντήσει παρόμοιο περιστατικό στα χρόνια που δουλεύει το ταξί.

«Σήμερα έζησα μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στο επάγγελμα που κάνω!! Πήρα από το κέντρο στην Αθήνα ένα γεράκο κοντά στα 80 απ’ ότι μου είπε. Με το που μπαίνει μέσα μου λέει: «μήπως ξέρετε κύριε, που έχουν πάει τους πρόσφυγες που τους πήραν από την πλατεία Βικτωρίας; Βεβαίως του λέω τους έχουν πάει στο Γαλάτσι. Μου λέει, μπορείτε να με πάτε στο Γαλάτσι και μετά να με γυρίσετε εδώ? Φύγαμε ..... Φτάνουμε στην είσοδο του κλειστού, μας ρωτάει η αστυνομία τι θέλουμε και τότε ακούω τον γεράκο, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν μου έχει πει κουβέντα να λέει, θέλω να δώσω κάτι στους πρόσφυγες. Αφού μας έδειξαν τον υπεύθυνο, (πέσαμε πάνω στην στιγμή του συσσιτίου), βγαίνει από το ταξί και λέει στον υπεύθυνο, μπορείς να μου φέρεις εδώ, 4 διαφορετικές μανάδες που να έχουν αρκετά παιδιά; Αφού έρχονται κοντά μας 4 γυναίκες, βγάζει και τους δίνει από 100 ευρώ στην κάθε μια. Ξαναμπαίνει στο ταξί και μου λέει πάμε σπίτι μας τώρα. Στην διαδρομή μου εξήγησε οτι οι γονείς του ήταν πρόσφυγες που ήρθαν από την Σμύρνη. Και ότι τους έδωσε ΟΛΗ παρακαλώ την σύνταξη της γυναίκας του (400). Και ότι τον υπόλοιπο μήνα θα τον πέρναγαν με την δικιά του, η οποία ήταν 600 ευροπουλα. Αφού του είπα ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγάλο σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, τον χαιρέτησα. Φυσικά και δεν μπορούσα να πληρωθώ γι’ αυτήν την κούρσα!!! Σ' ευχαριστώ γέροντα Κυρ Παναγιώτη, που υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες σαν εσένα !!!!!!!!!!!!!!». 

ΠΗΓΗtvxs.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια