27/10/2015 - ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ!Ο Δήμος Γαλατσίου απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), καθώς υπάρχει επιτακτική και άμεση ανάγκη για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τα ακόλουθα είδη τα οποία μπορείτε να αφήνετε στην είσοδο του ΠΑΛΑΙ (επί της Λεωφ. Βεϊκου - στάση Νέο Τέρμα λεωφορείο 608), καθώς οι μεταβαλλόμενες ανάγκες καθιστούν απαραίτητα τα κάτωθι:

Ø  Κουβέρτες
Ø  κάλτσες αντρικές και γυναικείες
Ø  μπουφάν αντρικά
Ø  σκούφοι και κασκόλ
Ø  πετσέτες
Ø  Τ-shirt αντρικά (medium)
Ø  αθλητικά παπούτσια αντρικά νούμερο 41 έως 43
Ø  αθλητικά παπούτσια γυναικεία νούμερο 37 έως 39
Ø  εσώρουχα αντρικά και γυναικεία (medium)
Ø  αντρικά παντελόνια νούμερο 30 έως 33
Ø  σακούλες απορριμμάτων
Ø  ποτήρια-πιάτα πλαστικά
Ø  οδοντόκρεμες - οδοντόβουρτσες
Ø  κονσέρβες ψαριού
Ø  μικρά νερά

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει μεριμνήσει για την καθαριότητα, την υγιεινή και τον εξαερισμό του χώρου. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως το ΠΑΛΑΙ δεν αποτελεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά χώρο παραμονής τους έως ότου είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά, γι’ αυτό και ο αριθμός των προσφύγων αυξομειώνεται σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάζεται και συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί η υγεία των φιλοξενούμενων προσφύγων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς και ομάδες εθελοντών παιδιάτρων και παθολόγων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ελέγχουν, φροντίζουν και καταγράφουν την υγεία των προσφύγων, στο ιατρείο που διαμορφώθηκε στο ΠΑΛΑΙ ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό, διασφαλίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη, όπου είναι απαραίτητη

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο ΠΑΛΑΙ μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Υγιεινής κ. Μάνο Ελευθερίου στο τηλ. 6932421510.

Όσοι ενδιαφέρονται να παραδώσουν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ελευθέριο Φραγκίσκο Κουνάνη στο τηλ. 6977650564.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια