14/9/2015 - Πότε έρχεται Σημαντική Αλλαγή του Καιρού;

Το καλοκαίρι και η ανομβρία συνεχίζεται στην ανατολική και νότια χώρα όπου ο Σεπτέμβρης μέχρι τώρα ήταν συνέχεια του καλοκαιριού ,ωστόσο στην δυτική και βόρεια Ελλάδα πήραν μια γεύση από Φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες πριν λίγες μέρες σε Ήπειρο-Μακεδονία-Θράκη. Όσον αφορά την συνέχεια η νέα εβδομάδα θα κυλίσει με γενικά καλό καιρός,ηλιοφάνεια και βόρειους ανέμους ενώ η θερμοκρασία θα ανεβαίνει μέρα με την μέρα και κυρίως από την Τετάρτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο. 

Όσον αφορά την αλλαγή του καιρού φαίνεται πως θα καθυστερήσει λίγο και από Κυριακή ενδεχομένως να πάει Δευτέρα-Τρίτη 21-22 Σεπτέμβρη (ακόμα είναι νωρίς για τις λεπτομέρειες και την ακριβή πρόγνωση του καιρού) . Όπως και να έχει φαίνεται ότι θα έχουμε ενίσχυση των ανέμων,βροχές-καταιγίδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 6-8οC με βάση τις θερμοκρασίες της εβδομάδας που θα διανύσουμε.  
Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι η short wave trough η οποία θα δημιουργήσει αβαθές χαμηλό στην Ιταλία κινούμενο προς την Αδριατική και το Ιόνιο το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την αλλαγή του καιρού.
Στους παρακάτω χάρτες βλέπετε την πορεία της μεταβολής :ΠΗΓΗ: weather-in-greece.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια