20/8/2015 - Παραίτηση Τσίπρα μέσω διαγγέλματος στις 20:00 - Υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου!


Παραίτηση Τσίπρα μέσω διαγγέλματος στις 20:00 - Υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου


Επιβεβαιώνονται τα σενάρια που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα μέσω διαγγέλματος να ανακοινώνει την παραίτησή του, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις 20:00 αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού για να ανακοινώσει πως οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές, κάτι που σημαίνει πως θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για να πάει τη χώρα -όπως ορίζει το Σύνταγμα- με ομαλό τρόπο στις κάλπες. Υπηρεσιακή πρωθυπουργός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναλαμβάνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Πιθανότερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι 13 ή 20 Σεπτεμβρίου, αφού μετά τη ψήφιση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, αλλά και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, με δεδομένο πως δεν μπορούν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις να προηγούνται από τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η αποσαφήνιση τεχνικών ζητημάτων θα οδηγήσει στην οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών, με το σκεπτικό αυτής της απόφασης να βασίζεται στην ανάγκη της χώρας για μία σταθερή κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο.
Όπως ορίζει το Σύνταγμα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών θα προκύψει υπηρεσιακός πρωθυπουργός (σ.σ. Βασιλική Θάνου), όπως επίσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός Εσωτερικών, αλλά και υπουργός Δικαιοσύνης.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης που απουσίαζε για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια