CHRISTMAS - Οι Τραγανές Δίπλες της Τόνιας!




Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου, πέρασαν μερικές κακόκεφες ημερούλες, αλλά πάλι είμαστε μαζί. 
  Σήμερα το εορταστικό μενού μας, φοράει τα Γιορτινά του, ή μάλλον τα μελιά του!
  Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Μελωμένο» ταξίδι μας, στην χώρα του Πνεύματος των Χριστουγέννων!




Οι Τραγανές Δίπλες της Τόνιας

Υλικά 

Για την Γέμιση

5 αυγά
1 φλιτζάνι καφέ ούζο
1 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι
Λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα


Εκτέλεση

  Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε τη σόδα, το παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και το χυμό από το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε  και ρίχνουμε το αλέυρι σιγά-σιγά. Όταν τελειώσουμε με το αλεύρι, το μίγμα μας θα έχει γίνει μια ζύμη σφικτή. Την Ζυμώνουμε καλά.
  Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τ΄ανοίγουμε σε φύλλο πολύ λεπτό. Το κόβουμε σε κομμάτια, τα οποία τα ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα με αρκετό λάφι, το οποίο πρέπει να έχει κάψει.
   Τα αφήνουμε να ροδίσουν, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε μέσα από ζεστό δεμένο σιρόπι και τέλος, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.


Καλή μας επιτυχία και καλή μας Χριστουγεννιάτικη
 όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια