ΣΥΝΤΑΓΗ - Τα Λαχταριστά Κανελί Μελομακάρονα της Τόνιας!


Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Χο! Χο! Χο! Τι μου κάνετε φιλενάδες μου; Χαθήκαμε καλές μου, αλλά ήρθε η ώρα τώρα ν' αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο!
   Σε όλες τις γιορτές θα είμαστε μαζί σχεδόν καθημερινά, για να μοιραζόμαστε μαζί τις πιο λιχουδιάρικες χριστουγεννιάτικες συνταγές μου. 
   Σήμερα, το εορταστικό μας μενού, ξεκινάει με τα φημισμένα Μελομακάρονα και όπως καταλαβένεται, πρέπει να ετοιμαστείτε όλες σας να βγάλετε τα γιορτινά σύνεργα σας και μαζί με τα μικρά μας να φτιάξουμε αυτές τις μελωμένες μπουκίτσες! 
  Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, το «Χριστουγεννιάτικο» ταξίδι μας, με προορισμό, μα που αλλού, από το Χωριό του Άη Βασίλη!!!







Τα Λαχταριστά Κανελί 
Μελομακάρονα της Τόνιας

Υλικά 

Για την Γέμιση

2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το Σιρόπι

1 φλιτζάνια μέλι

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

   Ξεκινάμε δουλεύοντας το λάδι για αρκετή ώρα με το μίξερ. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.
   Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, γιατί μεγαλώνουν πολύ την ώρα που ψήνονται, ενώ τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει στους 200 Βαθμούς Κελσίου, διότι αλλιώς θα απλωθούν, για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
   Καθώς ψήνονται τα μελομακάρονα, εμείς αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα, λοιπόν, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά μετά το ξάφρισμα.
   Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα μας από τον φούρνο και κρυώσουν τελείως, τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Τέλος τα πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.



Καλή μας επιτυχία και καλή μας Χριστουγεννιάτικη
 Όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια