Ξεκινούν Κυλιόμενες Διακοπές Ρεύματος στη ΔΕΗ!!!
Ξεκινούν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στη ΔΕΗ

Με επιστράτευση απειλεί η κυβέρνησηΣτα χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση, αντιπολίτευση και συνδικαλιστές μετά την απόφαση της ΓΕΝΟΠ να ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα κυλιόμενες 48ωρες απεργίες και συγκεντρώσεις εργαζομένων στις μονάδες όλης της χώρας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του 30% της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός και ετοιμάζονται από το βράδυ, εφόσον το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» κατατεθεί στη Βουλή , συγκεντρώσεις στις μονάδες όπου εργάζονται, όπου θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις ενώ δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, κάνει λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει. Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με προμετωπίδα την αποκαλούμενη «μικρή ΔΕΗ» ανεβάζει στροφές και προετοιμάζεται για ένα «καυτό καλοκαίρι», με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στο Αμύνταιο για να βρεθεί κοντά στους εργαζόμενους

Σε ποιες περιοχές θα γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

H ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει παράλληλα, συλλαλητήριο αύριο στις 7 το απόγευμα έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από τα ξημερώματα

Στην κέντρο διαχείρισης του Δικτύου της ΔΕΗ ετοιμάζουν προγράμματα κυλιόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή από τα μεσάνυχτα προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη και χώρα και προκληθεί μπλατ άουτ.

Πάντως σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια κρίσιμες ώρες δεν θεωρούνται οι μεσημεριανές αλλά οι βραδινές καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών.

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7.000-7.500 MW μεταξύ 8 και 10 το βράδυ.

Οι εφεδρείες του συστήματος πέρα από τις μονάδες της ΔΕΗ περιλαμβάνουν εισαγωγές καθώς και τις μονάδες των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, συνολικής ισχύος περί τα 2.500 MW.

Στα ορυχεία της ΔΕΗ στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας

Με προμετωπίδα την αποκαλούμενη «μικρή ΔΕΗ» ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει στροφές και προετοιμάζεται για ένα «καυτό καλοκαίρι», καθώς όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου ότι οι εκλογές είναι κοντά.

Ο εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, με ακροατή τον Αλέξη Τσίπρα στα έδρανα, παρουσίασε το πλάνο και την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις μιας και θεωρούν «εγκληματικό για τη χώρα το ότι ξεπουλιέται άρον άρον η ΔΕΗ και παραδίδεται σε μια χούφτα συμφερόντων». Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Λαφαζάνης έκανε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει «πολιτικά τη δυνατότητα μίας κυβέρνησης μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας», ενώ προανήγγειλε πως «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα ως κυβέρνηση της Αριστεράς να ακυρώσουμε αυτές τις αποφάσεις».

Τούτων δοθέντων, η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται για σκληρό κοινοβουλευτικό πρέσιγνκ, για να αποτρέψει να σχέδια της κυβέρνησης και με φόντο το εν λόγω σχεδιασμό θα δώσει και τη «μάχη» εντός της Βουλής ζητώντας ακόμη και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Τέλος, ο Αλέξη Τσίπρας, θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ και θα επισκεφθεί τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο όπου και θα μιλήσει σε φορείς της περιοχής που συνδιοργανώνου συλλαλητήριο στην περιοχή.

Να «ομογενοποιηθεί» η στάση των βουλευτών στα νομοσχέδια

Ενιαία στάση των βουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θέμα που τέθηκε στο δεύτερο μέρος της συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , στην οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της.

Σύμφωνα με αυτόν, στο σύνολό τους οι βουλευτές οφείλουν να εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις και όχι τις προσωπικές ή τις θέσεις της ιδεολογικής τάσης στην οποία ανήκουν, ενώ από δω και στο εξής προβλέπεται να τηρούν ενιαία στάση κατά τις ψηφοφορίες προκειμένου να αποτρέπονται τα «αυτογκόλ».

Επιστολή του μητροπολίτη στον πρωθυπουργό

Την ίδια ώρα , επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος για το θέμα της ΔΕΗ. Σε αυτήν αναφέρει ότι η είδηση για την πώληση τμήματος της ΔΕΗ ακούστηκε ως κεραυνός στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.

«Αγωνία και πόνος επικρατεί εις τον λαόν, ο οποίος, προερχόμενος επί τω πλείστον από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και αλλαχού, εγκαταστάθη εις όλους τους χώρους, όπου αναπτύχθηκαν οι μεγάλες Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα και πάλι να ξεριζωθεί μεταφερόμενος σε άλλους χώρους χάνοντας και την γην, την οποίαν καλλιεργούσε» σημειώνει και επισημαίνει ότι υπήρξαν και θετικά για εκείνους αφού πολλοί εργάζονταν στις μονάδες αυτές.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια