ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νεα τροπή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής




Της Δώρας Σούπουλη

   Σύμφωνα με πληροφορίες ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, αλληλογραφούσε με έναν Βέλγο υμνητή του Χίτλερ ονόματι Λεόν Ντεγκρέλ ο οποίος φέρεται να ήταν πολιτικός, όντας παράλληλα και δημοσιογράφος. Την ίδια ώρα, ο προαναφερόμενος άνδρας είχε ενταχθεί στην Waffen SS και συμμετείχε στην «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα». Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας,  περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.
   Ταυτόχρονα, στην επίμαχη επιστολή ο βουλευτής του συνδέσμου, αποκαλεί τον άνδρα "ήρωα στρατηγό". Μάλιστα εκδηλώνει τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Βέλγου, προκειμένου να διαβεβαιώσει την ακλόνητη πίστη του αρχηγού και τον μελών της Χρυσής Αυγής. Στο μεταξύ, υποστηρίζει χαρακτηριστικά τα «ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα για μια καινούργια Ευρώπη» καθώς και την «αιώνια μορφή» του Φύρερ.
   Συγχρόνως, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απάντηση του Ντρεγκέλ το 1989, και συνάμα η φωτογραφία του κατηγορούμενου βουλευτή με τον «στρατηγό» το 1992, έναν χρόνο πριν ο εκλεκτός του Χίτλερ αποβιώσει στη Μάλαγα της Ισπανίας.


Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή που είχε αποσταλεί από τον Χρήστο Παππά στις 15 Ιουνίου του 1989, ανέφερε χαρακτηριστικά:
   «Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ Λεόν Ντεγκρέλ,
θεωρώ μεγάλη μου τιμή και εύνοια της θείας πρόνοιας, που σας συναντώ προσωπικά. Θα ήθελα, αξιοσέβαστε στρατηγέ, να σας διαβεβαιώσω για τη σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα -"Χρυσή Αυγή") στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ! Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Τι θα μπορούσαμε να γινόμασταν αλήθεια χωρίς εσάς και χωρίς το πελώριο έργο σας. Είμαι συγκινημένος και είναι καθήκον μου να σας πω ότι εσείς μας δείχνετε τον δρόμο, με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωϊσμό σας. Σας παρακαλώ Αξιοσέβαστε Στρατηγέ να δεχθείτε τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου και των Ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ότι ο αγώνας μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ! θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό μέχρι την ΝΙΚΗ! Το εμπνευσμένο στα πεδία των μαχών σύνθημα της 28ης SS PANZER DIVISION-GRENADIERE-VOLONTIERE-WALLONIENNE,υπάρχει ακόμη και μας καθοδηγεί: ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ. Δεχθείτε ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τα σέβη μου και τα πιο διακριτικά μου αισθήματα . Ειλικρινά δικός σας. Πιστός στα ιδεώδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. PAPPAS CRISTOS».
   O Ντεγκρέλ, που συνεργάστηκε με το καθεστώς του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία και παρέμεινε μέχρι τέλους αρνητής του Ολοκαυτώματος, δηλώνοντας «μετανιώνω που δεν νικήσαμε», στην απάντησή του στον Χρήστο Παππά, στις 28 Σεπτεμβίου 1989, φαίνεται να εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα ότι «ο Χίτλερ αισθανόταν Έλληνας» και φαίνεται να προσπαθεί να τακτοποιήσει τη διαδικασία για να συναντηθεί με τον Έλληνα ομοϊδεάτη του στην Μαδρίτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια