ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοιχτά Όλα τα Καταστήματα τις Κυριακές σε Δέκα Περιοχές!!!Σε τρεις περιφέρειες και συνολικά δέκα περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων προστέθηκαν την τελευταία στιγμή  η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα μένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η σχετική υπουργική απόφαση την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευτεί επίσημα τις επόμενες ώρες. Ήταν αυτή που προκάλεσε και την παραίτηση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη, από τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας στα οποία συμμετέχει, και την οποία είχε ήδη προαναγγείλει, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκανε διάλογο με τους φορείς της αγοράς.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό μέσω της τελευταίας έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ, οι τουριστικές περιοχές είχαν προεπιλεγεί από την κυβέρνηση και είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές ήδη από την Άνοιξη, και είναι οι εξής:

-Στην περιφέρεια Αττικής είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας περιλαμβανομένης της Ομόνοιας, καθώς και ο Δήμος της Ραφήνας-Πικερμίου. Δεν είναι ξεκάθαρο αν στη ρύθμιση υπάγεται και το εκπτωτικό χωρίο καθώς αυτό βρίσκεται στα Σπάτα.

-Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης περιλαμβανομένης και της Τσιμισκή, καθώς και η Χαλκιδική.

-Στην Περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου επελέγησαν το νησί της Ρόδου, η Κως, η Σύρος (Ερμούπολη) ενώ κατόπιν αιτημάτων προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, προστέθηκαν επίσης η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύσει άμεσα, και θα αξιολογηθεί ως μέτρο στη συνέχεια, ώστε όπως έχει συμφωνήσει με την τρόικα η κυβέρνηση να αποφασιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2015 αν θα επεκταθεί για να ισχύσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Βασίλης Γεώργας


Πηγή: www.capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια