Η Λαχταριστή Συνταγή της Τόνιας: Τα «Καθαρά» Θαλασσινά με Κριθαράκι!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου, Καλή Σαρακοστή σε όλες μας και με πολύ χαρά σας ανακοινώνω πως σε μία ώρα από τώρα θα βάλω και δεύτερη συνταγή με θαλασσινά στην εφημερίδα μας!
  Σήμερα το μενού  μας έχει λόγω που αύριο είναι η Καθαρά Δευτέρα, απολαυστικά Θαλασσινά με κριθαράκι.
   Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Καθαρό» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!





Τα «Καθαρά» Θαλασσινά με Κριθαράκι! 

Υλικά 

250 γραμμάρια γαρίδες κόκκινες
250 γραμμάρια γαρίδες γκρι
250 γραμμάρια καλαμαράκια
500 γραμμάρια κριθαράκι ψιλό
3 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
100 γραμμάρια λευκό κρασί


Εκτέλεση

   Σ' ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα ρίχνουμε και τα σοτάρουμε. Τα αφήνουμε για τρία λεπτά να βράσουν και τα σβήνουμε με κρασί.
   Προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες πρώτα έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους, τα καλαμάρια, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για δέκα λεπτά περίπου.
   Σε μία κατσαρόλα ζεματίζουμε τις γαρίδες μας για τρία λεπτά. Σ' ένα ταψί βάζουμε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα που έχουμε στο τηγάνι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι.
   Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για δέκα λεπτά. Μόλις το κριθαράκι βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες, την υπόλοιπη σάλτσα και τον τεμαχισμένο μαϊντανό.

Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια