ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Δελτίο Τύπου
Έτοιμες να λειτουργήσουν οι πέντε Δομές του Προγράμματος
«Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Γαλατσίου»
Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο των Κοινωνικών Δομών και παρεμβάσεων του κατά της φτώχειας, με την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Γαλατσίου».
Ήδη έχουν στελεχωθεί οι δομές με το εξειδικευμένο προσωπικό όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου, του Γραφείου Διαμεσολάβησης, της Παροχής Συσσιτίων. Παράλληλα, ενδυναμώθηκαν οι δομές  του Κοινωνικού Παντοπωλείου και  του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίροςτόνισε ότι: «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου, θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα μας τη στήριξη των συνανθρώπων μας. Προσωπικά υποσχέθηκα ότι δεν θα μείνει κανένας συμπολίτης μας δίχως τα απαραίτητα αγαθά και αυτό έγινε πράξη. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά Προγράμματα, ενισχύουμε το ήδη υπάρχον Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και δημιουργούμε νέες Κοινωνικές Δομές, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες της κοινωνίας του Γαλατσίου.
Ο Υπεύθυνος και Συντονιστής των Κοινωνικών Υπηρεσιών& Υπηρεσιών Υγείας του Δήμου, Ιατρός Αθανάσιος Μπούρας, μας δήλωσε: «Με τις νέες δομές που επιτύχαμε  μετά απο πολλές προσπάθειες να εισάγουμε στο Δήμο μας, ανεβήκαμε ουσιαστικά ένα επίπεδο παραπάνω σε όλους τους τομείς της Κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας. Προσωπικά, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τις οικογένειες των συμπολιτών μας που υποφέρουν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλο το Επιστημονικό προσωπικό, τους Διοικητικούς υπαλλήλους,τους Φαρμακοποιούς και Ιατρούς του Γαλατσίου, τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες, για την μεγάλη τους συμβολή στο Έργο μας. 
«Στις μέρες μας, υπάρχουν δυστυχώς πολλές οικογένειες  που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Συνεπώς η δημιουργία και σωστή λειτουργία νέων Κοινωνικών Δομών είναι απαραίτητη, ώστε να βοηθήσουν άμεσα τους κατοίκους του Δήμου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της σημερινής κοινωνικο - οικονομικής πραγματικότητας να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες», δήλωσε ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος του Προγράμματος και της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Γαλατσίου Κωνσταντίνος Ζώμπος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια