Συνάντηση του Δημάρχου Γαλατσίου με μαθητές του 3ου Λυκείου Ν. Ιωνίας με θέμα την Ομορφοκκλησιά!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 « Συνάντηση του Δημάρχου Γαλατσίου με μαθητές του 3ου Λυκείου Ν. Ιωνίας με θέμα την Ομορφοκκλησιά».
 
 
Το πρωινό της Παρασκευής 7 Μαρτίου, 19 μαθητές της Α τάξης του 3ουΛυκείου Ν. Ιωνίας, συνοδεία του υπεύθυνου εκπαιδευτικού τους Μαργέτη Νεκτάριου επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Γαλατσίου  Κυριάκο Τσίρο για να συζητήσουν μαζί του και να λάβουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν την ερευνητική τους εργασία με θέμα την Ομορφοκκλησιά.
Στο 3ο Λυκειο διεξάγεται ερευνητική εργασία με θέμα: «Ό σύγχρονος Ρόλος ενός Βυζαντινού Μνημείου-Ομορφοκκλησιά»..Η ερευνητική εργασία που βασική της επιδίωξη είναι η αναζήτηση και η κατανόηση της χρησιμότητας ενός βυζαντινού θρησκευτικού μνημείου στη σύγχρονη εποχή, έχει ξεκινήσει απο την αρχή του διδακτικού έτους και ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο της μέρος που στηρίζεται σε βιβλιογραφική αναζήτηση.
Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού&Αθλητικού Οργανισμού Χριστίνα Παπαδιονυσίου και η Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου&Επικοινωνίας Χριστίνα Μπούρα, οι οποίες, μαζί με το Δήμαρχο συνομίλησαν με τα παιδιά και τα ενημέρωσαν για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος με στόχο τη διατήρηση ενός από τους ελάχιστα σωζόμενους βυζαντινούς ναούς στην Αττική αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να μπορούν οι Γαλατσιώτες να επισκέπτονται το ναό ανοικτό περισσότερες μέρες κάθε χρόνο.
Η πολύ εποικοδομητική κουβέντα έκλεισε με τα θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου  Κυριάκου Τσίρου στην ομάδα των μαθητών και τον καθηγητή τους για αυτή την μελέτη και έρευνα του σπουδαίου και μοναδικού Βυζαντινού Ναού στην πόλη μας και δεσμεύτηκε να τους βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστούν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια