ΖΛΑΤΑΝ: ΟΛΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ!


Γράφει ο 
Δημήτρης Πανταζής 
Δημοσιογράφος

   Οδηγάει σε χιονισμένους δρόμους, κάνει βουτιά σε παγωμένη λίμνη, έχει βγει για κυνήγι ταράνδων σε αλπικό τοπίο. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά από τη στιγμή που στη διαφήμιση της Volvo πρωταγωνιστεί ο θρυλικός Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Γιός ενός βόσνιου μουσουλμάνου και μιας χριστιανής από την Κροατία. Είχε ανατραφεί σε ένα γκέτο στη Σουηδία.
   Πήρε μέρος σε πολλούς καβγάδες και είχε «τρεξίματα» με την αστυνομία.  Όταν ήταν , ακόμα, εκτός ελέγχου έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τη Μάλμο. Στα 17 του αρνήθηκε πρόταση από την Άρσεναλ λέγοντας στον Βενγκέρ πως ένας παίχτης σαν τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν περνάει από δοκιμαστικό απλά τον πληρώνεις. Ένα χρόνο μετά ο Άγιαξ πλήρωσε 8 εκατομμύρια, ποσό ρεκόρ για παίχτη της ηλικίας του, για να τον πάρει στο Άμστερνταμ. Το 2004 ανακοίνωσε πως ο Αίαντας δεν μπορεί να ικανοποιήσει
πλέον τις απαιτήσεις του και πως θα ήθελε να παίξει με τα χρώματα της Γιουβέντους, έτσι και έγινε, 16 εκατομμύρια μπήκαν στο ταμείο της  Ολλανδικής  ομάδας με τον Ζλάταν να βραβεύεται σαν ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Ιταλία το 2005. Την επόμενη σεζόν 25 εκατομμύρια πήγαν από το Μιλάνο στο Τορίνο και η φανέλα τον Νερατζούρι  κοσμούσε το κορμί του για 3 συναπτά έτη κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα αλλά και το τρόπαιο που ήθελε πιο πολύ απ΄όλα το Champions League. Ο τότε 28χρονος Σουηδός είχε εκπληρώσει όλα του τα όνειρα εκτός από ένα, να γίνει παίχτης της Μπαρτσελόνα. Ο Ρανιόλα τα κατάφερε και αυτό τον έκανε κάτοικο Βαρκελώνης έναντι 45 εκατομμυρίων, αλλά όχι για πολύ η διαμάχη του με τον Γκουαθιόλα τον έστειλε στη Μίλαν. Σε δηλώσεις του υποστήριζε πως θα κρεμούσε τα παπούτσια του εκεί όμως τα πετροδόλαρα ήταν πολλά για να πει όχι ο εγωκεντρικός επιθετικός στην «to Zlatan» πρόταση της Παρί όπως θα έλεγαν και οι σουηδοί, αφού τον Δεκέμβριο του ’12 το Σουηδικό Συμβούλιο Γλώσσας περιέλαβε στο λεξιλόγιο το «to Zlatan» που σημαίνει κάτι εξαιρετικό ή εξωφρενικά τολμηρό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια