ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ



ΠΕΜΠΤΗ 19.30 (ΚΑΜΙΝΙ)

Ώρα να πάμε μπροστά, μακριά από κατεστημένα,
και νοοτροπίες που εγκλωβίζουν το Γαλάτσι στο χθες

Η πόλη χρειάζεται ένα νέο όραμα, που να μπορεί να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει κάθε δημότη, κάθε ομάδα, κάθε πρωτοβουλία πολιτών

Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί σοβαρές πολιτικές, διαρθρωτικές και κοινωνικές αλλαγές.
Το «Κάλεσμα για το Γαλάτσι» εκτιμά ότι ο χώρος της αυτοδιοίκησης μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Οι τοπικές κυβερνήσεις που θα διαμορφωθούν στις επικείμενες εκλογές καλούνται να διοικήσουν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, να δώσουν λύσεις σε παλιά και νέα προβλήματα, και ταυτόχρονα να γίνουν η «ομπρέλα» προστασίας της κοινωνίας και κάθε πολίτη χωριστά. 
Να προωθήσουν δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης στην περιοχή.
Στο Γαλάτσι σήμερα, παρά την πρόκληση των καιρών, φαίνεται πώς τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο κυριαρχεί η δύναμη της αδράνειας. Ο κατακερματισμός των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης συνεχίζεται. 
Η συζήτηση επικεντρώνεται στις υποψηφιότητες και όχι στις πολιτικές. 
Στην πόλη μας η προχειρότητα κυριαρχεί, λείπουν ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και κυρίως ο δημόσιος διάλογος που να εντοπίζει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις.
Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ξαναφέρνουν στο επίκεντρο τη συζήτηση για το τι προγράμματα, τι αλλαγές και τι διοίκηση θέλουν οι πολίτες.
Η νέα αφήγηση
Από την πόλη μας σήμερα λείπει μια νέα αφήγηση, ένα νέο όραμα, που να μπορεί να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει κάθε δημότη, κάθε ομάδα, κάθε πρωτοβουλία πολιτών.
Και αυτή η νέα αφήγηση, πρέπει να προσδιορίζει πως θέλουμε να είναι το Γαλάτσι και η ζωή σε αυτό μετά από 10, μετά από 20 χρόνια.
Αυτό το όραμα μας αφορά όλους και όλοι μαζί μπορούμε πρώτα να το σχεδιάσουμε και μετά να το πραγματοποιήσουμε.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να οργανώσει αυτή τη συζήτηση, οι δημοτικές παρατάξεις που θα κατέβουν στις εκλογές οφείλουν να καταθέσουν ιδέες, προτάσεις, σχέδια δράσης.
Όλοι μαζί μέσα από τον διάλογο να δεσμευτούν σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, ανεξάρτητα από ποίος θα αναλάβει την διοίκηση του Δήμου.
Πράσινη ανάπτυξη - υπερχρέωση
Από την πλευρά μας καταθέσαμε τις προτάσεις μας για πράσινη ανάπτυξη στο δήμο με ανακύκλωση στην πηγή, αξιοποίηση των απορριμμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σοβαρή εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο και τους κατοίκους.
Παράλληλα μετά από συζήτηση για τα δάνεια και την υπερχρέωση των συμπολιτών μας καταθέσαμε πρόταση –η οποία έγινε καταρχήν αποδεκτή- για την δημιουργία ενός κέντρου ενημέρωσης στο Δήμο με εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας από όλες τις παρατάξεις.
Κατεστημένα τέλος
Είναι η ώρα να πάμε μπροστά, μακριά από κατεστημένα και νοοτροπίες (κομματικές και προσωπικές) που εγκλωβίζουν την πόλη μας στο παρελθόν.
Από την πρώτη στιγμή υπογραμμίσαμε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύτερου μετώπου που θα συμπεριελάμβανε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν
- στην ισονομία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την χρηστή διοίκηση, την συμμετοχική δημοκρατία, 
-την αειφόρο ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος δικαίου και στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, 
Σ’ αυτό το ευρύτερο μέτωπο οφείλουν να συμμετέχουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη, μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης.
Σύνθεση απόψεων
Πιστεύουμε στη διαφάνεια, στο δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και σε μια διοίκηση που σέβεται τη διαφορετική άποψη και που βαθαίνει τη δημοκρατία.
Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η επιλογή μας στην σύνθεση που επιτυγχάνεται μέσα από απόψεις οι οποίες συνδυάζουν πολιτικές θέσεις, επιστημονική τεκμηρίωση και κοινωνική ευαισθησία.
Με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, μακριά από ιδιοτέλειες, πελατειακές σχέσεις, προνόμια και εξαρτήσεις.
Πιστεύουμε ότι αυτές οι θέσεις υπερβαίνουν τη σημερινή συγκυρία, ξεπερνούν τις αντιθέσεις που δημιουργούν τα μνημόνια και τοποθετούν τα πράγματα σε μια νέα πολιτική βάση. 
Με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο. Με εργαλείο την αυτοδιοίκηση σήμερα, βάζουν στόχους άμεσους και εφικτούς.
Το δίλημμα παραμένει και είναι υπαρκτό:
Θα υπάρξει λοιπόν ένας κοινός τόπος για όλα αυτά; Θα υπάρξει σύγκλιση εκείνων των πολιτικών ρευμάτων που ενδιαφέρονται για μια άλλη προοδευτική και οικολογική διακυβέρνηση του δήμου; Με στόχο μια ουσιαστική αυτοδιοίκηση με περιεχόμενο, αρμοδιότητες και πόρους;
Ας είμαστε ειλικρινείς!
Υπάρχουν δύο επίπεδα σύγκλισης !
Το ένα είναι η κοινή εκλογική σύμπλευση και συμπόρευση όλων αυτών των δυνάμεων.
Το δεύτερο είναι οι κοινές δράσεις στη διάρκεια της επόμενης περιόδου.
Το «Κάλεσμα για το Γαλάτσι» δηλώνει παρών και στις δύο προσπάθειες
Η συμβολή μας θα συνεχιστεί και στις εκλογές και κυρίως μετά από αυτές.
Ώρα για υπερβάσεις
Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν γίνονται σε νεκρό πολιτικό χρόνο. Γίνονται στην εποχή των μνημονίων. Αυτό το λαμβάνουμε υπόψη μας. Όμως για μας είναι ξεκάθαρο ότι είναι πάνω απ΄όλα αυτοδιοικητικές.
Η ψήφος είναι μια ημέρα, οι συνέπειες της ψήφου μας όμως αφορούν τον τόπο μας και τη ζωή μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. 
Η αντιπαράθεση ιδεών, θέσεων και προγραμμάτων, να γίνει για το πώς θα φτιάξουμε μια πόλη καλύτερη για μας και τα παιδιά μας.
Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή να γίνουν οι υπερβάσεις και να διαμορφωθεί το νέο μεγάλο κοινωνικό, αυτοδιοικητικό και πολιτικό μέτωπο για την πόλη που ζούμε. Ας το τολμήσουμε λοιπόν.
Το «Κάλεσμα για το Γαλάτσι», αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε συζήτηση όσους συμφωνούν με το παραπάνω σκεπτικό (δημότες, φορείς και παρατάξεις) για να διαμορφώσουμε μαζί αυτό το μέτωπο.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Καμίνι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια