Η Συνταγής της Εβδομάδας: Οι Τραγανοί Κολοκυθοκεφτέδες της Τόνιας!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και χαρά στις Οικογένειες σας.
  Σήμερα το μενού έχει κολοκυθάκια, γιατί από το πολύ γλυκό των εορτών, ήρθε ο καιρός να γυρίσουμε στο αλμυρό!
   Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «αλμυρό» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!





Οι Νόστιμοι Κολοκυθοκεφτέδες της Τόνιας

Υλικά 

1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 φρέσκα αυγά
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα μαλακή τριμμένη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

   Πλένουμε καλά τα φρέσκα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για δύο λεπτά. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για να δέσει το μείγμα, αμέσως μετά αφήνουμε την ζύμη να ηρεμήσει στο ψυγείο για δύο ωρίτσες.
   Έπειτα, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
   Τέλος, τους σερβίρουμε σε πιάτο και τους συνοδεύουμε με δροσερή σάλτσα της αρεσκείας μας!




Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια