«Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» στο Β’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Γαλατσίου!   Με μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη γιορτή ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά τα παιδιά του Β’ Παιδικού Σταθμού Δήμου Γαλατσίου στους γονείς τους, στα αδέλφια τους, στις δασκάλες τους και στους δημοτικούς συμβούλους.
   Το εκπληκτικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, η «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» ήταν το έργο που ανέβασαν τα παιδιά του Β’ Παιδικού Σταθμού, διασκευασμένο από την υπεύθυνη παιδαγωγό του σταθμού Πιπίνα Κουνέλη και ύστερα από την καθοδήγηση της ίδιας και των υπόλοιπων παιδαγωγών.
   Το εκπληκτικό σκηνικό με το πέτρινο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλα και τα παιδιά που τραγουδούσαν τα κάλαντα μεταμορφωμένα από τη μάγισσα σε βατράχια και χηνάκια σχεδίασε η ζωγράφος Έλενα Κατσαντώνη εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους τους παραβρισκόμενους. Το ταξιδιάρικο σκηνικό σε συνδυασμό με τις παιδικές φωνές και το έξυπνο παραμύθι του Τριβιζά έδωσαν σε όλους τους θεατές μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα/νότα.   Η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Γεωργία Κιτσίνη ευχαρίστησε τις παιδαγωγούς για το αξιόλογο έργο τους, συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική απόδοση του έργου και τους γονείς που τίμησαν και αυτή τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με την παρουσία τους. «Καθημερινά παίρνουμε χαρά και αισιοδοξία μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Το χαμόγελο των μικρών παιδιών είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο», είπε η κα. Κιτσίνη.
   Τα παιδιά του Β’ Παιδικού Σταθμού είπαν τα κάλαντα με τους πιο περίεργους τρόπους όπως παρουσιάζονται και στο βιβλίο. Η ιστορία του παραμυθιού έχει ως εξής :


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η µάγισσα Φρικαντέλα µισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δε χορεύει καλαµατιανό. Χορεύει µόνο κακαµατιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαµαράκια. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, µόνο πορτοκακάδα. Αλλά, πάνω απ' όλα, µισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. Η απολαυστική περιπέτεια συνεχίζεται στους χιο­νισµένους δρόµους της πόλης και στο κάστρο της µάγισσας, στα µαγικά δωµάτια του οποίου, τα παιδιά µε επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστια­νό Μπισµπικούκη αναζητούν τα µπαλόνια µε τις κλεµµένες φωνές τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


   Στο τέλος της παράστασης η υπεύθυνη του Β’ παιδικού σταθμού και η Πρόεδρος του Οργανισμού έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες που προσέφεραν γιαγιάδες των παιδιών ειδικά για την περίσταση.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια