ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΓΑΛΑΤΣΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ»



   Δυναμικό παρόν έδωσαν οι Γαλατσιώτες στην πρώτη εκδήλωση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, « ΓΑΛΑΤΣΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο το Νίκο Μαγκανάρη και συνεργαζόμενους τους Δημοτικούς Συμβούλους Έλενα Ζέρβα και Γιάννη Σιδερή. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στο Πνευματικό κέντρο της πόλης μας, που γέμισε ασφυκτικά από το πλήθος των συμπολιτών μας.
   Περισσότεροι από 500 Γαλατσιώτες, όλων των ηλικιών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και όχι μόνον, κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο δυναμική απάντηση στη σημερινή Δημοτική Αρχή, για την αδράνεια, την απαξίωση, την έλλειψη έργων, την αδιαφάνεια και την αδιαφορία που δείχνει απέναντι στα καθημερινά αλλά και τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.
   Και οι τρεις ομιλητές, η Έλενα Ζέρβα, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου», ο Γιάννης Σιδερής και ο Νίκος Μαγκανάρης, μίλησαν με θερμά λόγια γι΄αυτήν τη συνεργασία, τονίζοντας ιδιαίτερα τους λόγους που την επέβαλαν, ενώ δεν παρέλειψαν  να αναφερθούν και στα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα την πόλη του Γαλατσίου, εξ΄ αιτίας της αδιαφορίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Χαρακτηριστικό στις ομιλίες και των τριών, η αναγκαιότητα της ενότητας και της συσπείρωσης όλων, απέναντι στα προβλήματα.
   «Όσοι συγκροτούμε τη Δημοτική Παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου» αποφασίσαμε, να συζητήσουμε με άλλους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους πάνω σε ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο που αφορά στο μέλλον του Δήμου μας, να αφήσουμε πίσω τους εγωισμούς μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα νέο σχήμα. Ένα νέο σχήμα, με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Μαγκανάρη, έμπειρο, γνώστη των προβλημάτων της πόλης που ζούμε, αλλά και των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσβλέποντας αποκλειστικά στο συλλογικό καλό και το όφελος της πόλης μας. Βάζοντας κάτω τις σκέψεις μας και τις απόψεις μας για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας και όχι μόνον, βρήκαμε κοινές θέσεις και υλοποιήσιμο πρόγραμμα με στόχο να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να προχωρήσουμε μπροστά. Γι΄αυτό και σας καλούμε να μας στηρίξετε», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα. Ζέρβα.




   Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Γιάννης Σιδερής. Αναφέρθηκε και αυτός στην πληθώρα των άλυτων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Γαλατσιώτες και την πόλη, όπως αυτά της έλλειψης κέντρου πόλης, της καθαριότητας, της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής, της αδιαφάνειας. Δεν έλλειψε φυσικά να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη συνεργασία, «το όμορφο ταξίδι για το Γαλάτσι μας», όπως τη χαρακτήρισε. Ο κυριότερος, όπως είπε χαρακτηριστικά, το ήθος, οι αυτοδιοικητικές γνώσεις και η αγάπη του Νίκου Μαγκανάρη για το Γαλάτσι και τους ανθρώπους του.
   Σ ένα γιορτινό κλίμα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΓΑΛΑΤΣΙ –ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και υποψήφιος Δήμαρχος  Νίκος Μαγκανάρης, φανερά συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε του συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη τους και τη συγκινητική τους παρουσία, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του συνδυασμού και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κοινής συμπόρευσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας. « Σήμερα κάνουμε ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Πέρα και έξω από κόμματα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμαστε στην πρώτη γραμμή κοντά στον πολίτη, με επεξεργασμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της πόλης μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μαγκανάρης.



   Η μάχη της καθημερινότητας, η ανάγκη ανάπτυξης στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής, η κοινωνική αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στα πλαίσια των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αλλά και η ανάδειξη των μεγάλων έργων υποδομής, όπως Μετρό, κέντρο πόλης, ανάπλαση της λοφοσειράς των Τουρκοβουνίων απαιτούν όπως τόνισε ο Νίκος Μαγκανάρης μία Διοίκηση με γνώση, εμπειρία, σχέδιο, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Απαιτούν αλλαγή στην άτολμη και αναποτελεσματική σημερινή διοίκηση του Δήμου που περιορίστηκε στο «ναι σε όλα», αλλά δεν έκανε τελικά τίποτα.
   Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαγκανάρης, κάλεσε τους κατοίκους του Γαλατσίου να συμπορευτούν με την Παράταξη προκειμένου όλοι μαζί συσπειρωμένοι, με όραμα, ελπίδα και πολλή δουλειά να βγάλουν την πόλη από τη σημερινή στασιμότητα.
   Η βραδιά έκλεισε, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, με την παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού.


Ζέρβα-Γκιουρτζιάν ΄Ελενα
Σιδερής Γιάννης
Παπακωνσταντής Αντώνης
Ζαφειρέλης Δημήτρης
Περράκη Αθηνά
Πάστρας Πλούταρχος
Γαλάτη Κατερίνα
Κουφοπούλου Σοφία
Μανδηλαρά Σοφία
Πουλοπούλου Γιώτα
Φλώρος Σωτήρης
Νικολάου Αλεξάνδρα
¨Εξαρχος θεόδωρος
Τούντα Φανή
Βλαχάκης Χρήστος
Γαρύφαλλος Αλέξανδρος
Καλουδιώτης Γιάννης
Καρακωνσταντής Γιάννης
Ρούπης Βάιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια