Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας στο Δημοτικό Ιατρείο!   Το Τμήμα Προάσπισης και Προαγωγής της Υγείας και Υγιεινής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου ανταποκρινόμενο στα προβλήματα υγείας που απασχολούν όλους μας, και προσπαθώντας να δράσει στον τομέα πρόληψης των ασθενειών, συνεργάζεται με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιώντας το πρόγραμμα

«Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας».

   Πρόκειται για ένα παρεμβατικό πρόγραμμα μείωσης της αρτηριακής πίεσης στο γενικό πληθυσμό, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.
    Σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και συγκεκριμένα τον Καθηγητή κ. Χρούσο Γεώργιο και την Καθηγήτρια κ. Δαρβίρη Χριστίνα, στο Δήμο Γαλατσίου υλοποιείται ένα καινοτόμο παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με μεθόδους διαχείρισης του στρες για αλλαγή του τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς της κοινότητας.
    Στα πλαίσια του προγράμματος, όλοι οι κάτοικοι του Γαλατσίου θα μπορούν να προσέρχονται στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Θα πραγματοποιούνται συναντήσεις με εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και Επαγγελματιών Διαχείρισης του Στρες & Προαγωγής της Υγείας. Εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια εντάσσονται στο πρόγραμμα. Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα παρέχει
   -          ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (για τις μετρήσεις πίεσης και τις συναντήσεις διαχείρισης του στρες)
   -          ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στο Λαϊκό Νοσοκομείο (Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου), εφόσον κριθεί απαραίτητο, από το Ιατρικό προσωπικό του Προγράμματος.
   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων, η αυτορρύθμιση της υπέρτασης, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας στην κοινότητα μέσω της ενδυνάμωσης του ατόμου και αύξησης του ελέγχου του στην υγεία.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε στα:
Τηλέφωνα: 210-6534507, 6978101567 (9:00-17:00 Καθημερινά)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια