Αποσπάσματα Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Ιανουαρίου 2014!

Γαλάτσι, 29/1/2014


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Δυναμική εμφάνιση έκαναν στην πρώτη για το 2014 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2014, ο επικεφαλής της νέας Δημοτικής Παράταξης «ΓΑΛΑΤΣΙ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και Δημοτικός Σύμβουλος της μείζωνος αντιπολίτευσης Νίκος Μαγκανάρης καθώς και οι συνεργαζόμενοι  με αυτήν Δημοτικοί Σύμβουλοι Έλενα Ζέρβα και Γιάννης Σιδερής.

Στην πρώτη ανακοίνωση που έκανε ο κ. Μαγκανάρης προς το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στην Αδελφοποίηση του Δήμου Γαλατσίου με το Δήμο της Νάξου, που έγινε το 2007, με πολλές τυμπανοκρουσίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε άλλο. Η Αδελφοποίηση έμεινε στα χαρτιά. Για το γεγονός αυτό ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, κατηγορώντας την παράλληλα για αδιαφορία, αδράνεια και άγνοια για το τι σημαίνει ο συγκεκριμένος θεσμός.

Η δεύτερη ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΓΑΛΑΤΣΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ», αφορούσε στην μη απόδοση στο Δήμο των χρημάτων από τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων. Όπως εξήγησε ο κ. Μαγκανάρης οι κυλικειάρχες  δεν αρνούνται αλλά αδυνατούν να αποδώσουν τα ενοίκια, επειδή ούτε οι ίδιοι εισπράττουν χρήματα λόγω της κρίσης. Οι μαθητές πλέον δεν αγοράζουν από τα κυλικεία, λόγω έλλειψης χρημάτων, με τις γνωστές συνέπειες.

Ο κ. Μαγκανάρης κατήγγειλε στο σώμα ότι, οι κυλικειάρχες από τον Δεκέμβριο του 2013, είχαν στείλει επιστολή προς το Δ.Σ. με την οποία ζητούσαν τη μείωση των μισθωμάτων έτσι ώστε και, ο Δήμος να πάρει τα χρήματά του και τα κυλικεία να λειτουργήσουν. «Η επιστολή αυτή ουδέποτε ήρθε στο σώμα, με άμεση συνέπεια να μην ενημερωθεί κανένας Δημοτικός Σύμβουλος. Αντί αυτού, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα. Σοφία Λεπίδα- Ντάγλα, τους κάλεσε μονομερώς για τις 30 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το θέμα που έχει προκύψει».  
Τέλος, ο ίδιος πρότεινε να γίνει δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα για μείωση των μισθωμάτων, προκειμένου να δοθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή λύση, στο πρόβλημα που ταλανίζει μήνες τώρα το Δήμο.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Γιάννης Σιδερής , ο οποίος και τάχθηκε υπέρ της  πρότασης του κ. Μαγκανάρη.

Από τη μεριά της η κα. Έλενα Ζέρβα, αναφέρθηκε στις κακοτεχνίες που εξακολουθούν και υπάρχουν μετά την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Βείκου και ειδικότερα επί των οδών Σκύρου και Σολωμού. Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η ίδια, ο κατασκευαστής των πεζοδρομίων δεν έλαβε καθόλου υπ΄όψη του την απορροή των ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα όταν βρέχει όλα τα νερά να μπαίνουν μέσα στα καταστήματα που βρίσκονται επί των παραπάνω οδών. Οι καταστηματάρχες έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί, η Δημοτική Αρχή όμως δείχνει προκλητική αδιαφορία και αδράνεια.

Η κα. Ζέρβα αναφέρθηκε ακόμη, στις κακοτεχνίες που υπάρχουν στον 7ο Παιδικό Σταθμό καθώς και στην απαράδεκτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τόσο ο κ. Σιδερής όσο και η κα. Ζέρβα, συμφώνησαν με την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δερεδίνη, αναφορικά με την απ΄ευθείας απαράδεκτη και σκανδαλώδη ανάθεση, όπως την χαρακτήρισαν, στον επιχειρηματία κ. Στεργίου της τροφοδοσίας  με ψωμί των παιδικών σταθμών του Δήμου. Σκανδαλώδη και απαράδεκτη γιατί, ενώ υπάρχουν τόσοι επαγγελματίες γαλατσιώτες με φούρνους στην πόλη μας, που φτιάχνουν φρέσκο ψωμί και το διέθεταν με 0,50 και 0,30 λεπτά το κιλό, η Διοίκηση του Δήμου προτίμησε τη συγκεκριμένη επιχείρηση που προσφέρει κατεψυγμένο ψωμί με 0,65 λεπτά το κιλό.

Επιπλέον, κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι σε μικρά παιδιά, αφού έως τις 25 του Ιανουαρίου δεν είχε φροντίσει για τη λύση του προβλήματος, με αποτέλεσμα στα γεύματα που τους προσέφεραν να μην συμπεριλαμβάνεται και το ψωμί εν έτη 2014.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια