Συνταγή: Το Σιροπιαστό Σαραγλί της Τόνιας!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα και πάλι, φιλενάδες μου! Σήμερα λοιπόν το εορταστικό μενού, έχει Σαραγλί και όπως καταλαβένεται, συνεχίζει να φοράει τα Γιορτινά του, ή μάλλον τα σιροπιαστά του!
  Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Χριστουγεννιάτικο» ταξίδι μας, με προορισμό το χωριό του Άη Βασίλη!






Τα Εορταστικά Μελομακάρονα της Τόνιας

Υλικά 

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα βούτυρο
6 κούπες καρύδια χοντραλεσμένα
4 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια γαρίφαλο

Για το Σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπας γλυκόζη
1/  1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

   Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα ένα τα φύλλα. Τρία τρία τα στρώνουμε, το ένα πάνω στο άλλο, απλώνοντας το μείγμα με τα καρύδια. 
   Τα τυλίγουμε σε ρολά, όχι πολύ σφιχτά, ξεκινώντας από την κοντή πλευρά. Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια, τρία δάχτυλα πάχος περίπου, και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, κολλητά το ένα στο άλλο. Τα ψήνουμε στους 200 Βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσουν.
   Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε τη γλυκόζη, με τη ζάχαρη και το νερό για πέντε λεπτά, μέχρι να δέσει καλά, και περιχύνουμε το σαραγλί μόλις βγει από το φούρνο. Το αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι και να κρυώσει.

Καλή μας επιτυχία και καλή μας Χριστουγεννιάτικη
 Όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια