Δωρεάν Γνώση για Όλους!!!


Γράφει ο
Πλούταρχος Πάστρας
Αρχισυντάκτης-Δημοσιογράφος

   Είστε λάτρεις των βιβλίων, τουτέστιν βιβλιοφάγοι; Το αγαπημένο ρόφημα της ζωής σας είναι η γνώση; Σας αρέσει να ταξιδεύετε μέσω των χάρτινων σελίδων στην χώρα της φαντασίας και του ρομαντισμού; Αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλη την χώρα μας, και που χτυπάει και την θύρα του σπιτιού σας, δεν μπορείτε να διαθέσετε ένα μικρό αλλά σεβαστό ποσό για ν' αγοράσετε το «εισιτήριο» που οδηγεί στην χώρα των Βιβλιοφάγων ή μάλλον Λωτοφάγων, επειδή διαβάζοντας ένα βιβλίο ξεχνάς και τ' όνομά σου; Ε λοιπόν εμείς σας βρήκαμε την «ηλεκτρονική-διαδικτυακή» λύση, όπου θα σας λύσει την. . . τσέπη!
    Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε ιστοσελίδες, οι οποίες μπορούν να σας παρέχουν όποιο βιβλίο θέλετε, εντελώς δωρεάν, με το μόνο μειονέκτημα (ή μήπως όχι) ότι είναι σε ηλεκτρονική μορφή, δηλαδή e-books. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μόνο με ένα click, μπορείτε να έχετε στην οθόνη του υπολογιστή σας το αγαπημένο σας βιβλίο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Ή αν θέλετε μπορείτε και να το κατεβάσετε (download), ώστε να το έχετε είτε αποθηκευμένο στον σκληρό σας δίσκο, είτε να το εκτυπώσετε, δίνοντας του «σάρκα και οστά»!
   Γιατί όπως λέει και ο λαός, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας ξεκινήσουμε το ιντερνετικό ταξίδι μας στην χώρα των ΔΩΡΕΑΝ Ηλεκτρονικών Βιβλίων!


   Πρώτος μας σταθμός, είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες ιστοσελίδες (γενικού περιεχομένου), στις οποίες έπεσε το e-μάτι μας, είναι το «eBooks4Greek», το « OPENBOOK», το «free-ebooks.gr» και το «24grammata.gr» (πατώντας πάνω στο όνομα της ιστοσελίδα, μπορείτε κατευθείαν να μεταβείτε σ' αυτήν), στις οποίες μπορείτε να βρείτε χιλιάδες ελληνικά βιβλία και λογοτεχνικά περιοδικά που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα, ώστε είτε να τα διαβάστε online, είτε να τα κατεβάστε δωρεάν, σε ψηφιακή μορφή Pdf & epub.
   Δεύτερη στάση ας κάνουμε στη Ψηφιακή Εκπαίδευση των ιστοσελίδων «taexeiola» και «www.helidoni.info»! Σ' αυτές μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά βοηθήματα, λυσάρια, σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και πολλά βιντεομαθήματα!



   Συνεχίζοντας, τρίτη στάση θα κάνουμε, στις ιστοσελίδες που ειδικεύονται στην Λογοτεχνία (Νεοελληνική & Αρχαία).
   Ο «Μικρός Απόπλους», λοιπόν, μας προσφέρει πολλά αρχαία ελληνικά κείμενα και ποιήματα για downloading ή/και browsing!
   H ηλεκτρονική έκδοση του «Σπουδαστηρίου Νέου Ελληνισμού»  σας χαρίζει απλόχερα, ένα ευρύ πολιτισμικό υλικό στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του!
   Ενώ, το «occupygr.com», οι «Εκδόσεις Σαΐτα», οι «Εκδόσεις Αρχίγραμμα» και ο «Σαραντάκος», σας δίνουν την δυνατότητα, να διαβάσετε ή να κατεβάσετε διάφορα νεολογοτεχνικά και πολιτικά βιβλία ή κείμενα, τα οποία μπορούν να σας μεταδώσουν ένα απίστευτο «γεύμα» για το μυαλό σας!
    Τέλος, τέταρτη και τελευταία στάση θα κάνουμε στο «Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας» όπου , θα βρείτε ένα πλούσιο ερευνητικό και εκδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, και στις «Βορειοδυτικές Εκδόσεις» όπου μπορείτε να κατεβάσετε e-books όλων των βιβλίων των βορειοδυτικών εκδόσεων σε μορφές pdf και epub, στον υπολογιστή, στον ηλεκτρονικό αναγνώστη και το smartphone σας.



   Εν κατά κλείδι, θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε, πως σας βοηθήσαμε όσο περισσότερο μπορούμε, στην αναζήτηση σας για Δωρεάν Γνώση , την οποία μπορεί να σας προσφέρει ένα καλό Βιβλίο! Σας ευχόμαστε, Καλό Δρόμο, λοιπόν, να έχετε, στο θεόπνευστο μονοπάτι της «Φιλό Σοφίας»!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια