«Πετυχημένο» το Άλσος Βεΐκου!   Το Τμήμα Προάσπισης και Προαγωγής της Υγείας και Υγιεινής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση για παιδιά, με θέμα «Παίξε απλά, όπως παλιά». Η εκδήλωση είναι μέρος του προγράμματος Πρόληψης της Παιδικής Παχυσαρκίας «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ byEpode».
   Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Βεΐκου στις 15 Δεκεμβρίου, την Κυριακή το πρωί (11:00πμ-13:00μμ), απευθυνόταν στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου.
   Τα παιδιά, αφού κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, έπαιξαν παιχνίδια της παλιάς εποχής, τα οποία μας υπέδειξαν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.: κουτσό, χαρανί, τσέρκι, διελκυστίνδα, τσουβαλοδρομίες, βασιλιά-βασιλιά, καραγκιόζη και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, έμαθαν για τις ιδιότητες των τροφίμων και τη διατροφική πυραμίδα. Ακόμη, δόθηκαν φυλλάδια του προγράμματος για την σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση.
   Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τη συμμετοχή των επιστημόνων εθελοντών της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Διαιτολόγος: Κωνσταντίνα Πιτταρά και Εργοθεραπεύτρια: Νίκη Κιντή).


   Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την αποστολή εθελοντών Σαμαρειτών για την κάλυψη της εκδήλωσης.
   Ευχαριστούμε θερμά την CocaCola Τρία Έψιλον με τον φυσικό χυμό Amita για την χορηγία σε νερό και χυμό για την εκδήλωση.


Ο Δήμαρχος              O εντ/νος Δημ. Σύμβ. για θέματα                     Η εντ/νη Δημ. Συμβ.
                                             Υγείας & Υγιεινής                                Κοινωνικής Υπηρεσίας

Κυριάκος Τσίρος            Αθανάσιος Ηλ. Μπούρας                               Γεωργία Κιτσίνη
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια