Διαδραστική θεατρική παράσταση   Ο θίασος Μικρές Ιστορίες παρουσίασε τη διαδραστική θεατρική παράσταση “Τα δεκανίκια της Πολιτείας Μο”, στον Β’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Γαλατσίου, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης παιδαγωγού Πιπίνας Κουνέλη.
   Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από ένα λαϊκό παραμύθι της κεντρικής Ευρώπης, που ζωντανεύει με αφήγηση, παιχνίδι και μουσική με τη συμμετοχή των παιδιών και μιλάει για την ελευθερία και την δύναμη που κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα του!


   Συγκεκριμένα το θέμα του έργου έχεις ως εξής : στην πολιτεία Μο, όλοι περπατούν με δεκανίκια. Νόμος του βασιλιά! Όλοι οι πολίτες ακολουθούν το νόμο και δεν φέρνουν καμία αντίρρηση γιατί η ποινή είναι σκληρή… Όμως μια μέρα, ένας γέρος, που ζει χρόνια στην κορυφή ενός λόφου, τολμάει να ανακοινώσει ότι όλοι μπορούν να περπατήσουν… χωρίς δεκανίκια! Τότε, τα παιδιά της πολιτείας Μο βάζουν στόχο να βρουν τον τρόπο να αλλάξουν το νόμο. Άραγε θα τα καταφέρουν;
   Η διασκευή-σκηνοθεσία του έργου έγινε από τον Ευάγγελο Κουφάκο, η παιδαγωγική επιμέλεια από την Κατερίνα Ανωγιαννάκη και τα σκηνικά σκηνικά-κουστούμια από την Ιωάννα Χαλά. Στο θεατρικό αυτό έργο με το βαθύτερο νόημα αλληλεγγύης και δύναμης παίζουν οι: Ντόρις Θεοδωρίδη, Δανάη Μπερή, Σοφία Νικολοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος.
   Τα παιδιά συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης καθώς τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί με τους ηθοποιούς.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια