Δελτίο Τύπου: Επιτυχημένο σεμινάριο «επιχειρείν» για τις γυναίκες του Δήμου Γαλατσίου

   Με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι γυναίκες το Σεμινάριο/Εργαστήριο (work-shop) με θέμα: «Εργαστήριο Ενδυνάμωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Γυναικών και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους» που πραγματοποίησαν το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας και το Γραφείο Ισότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Γραφείο Ισότητας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στον πολιτιστικό χώρο Καμίνι.
   Στο Σεμινάριο/Εργαστήριο αναπτύχθηκαν οι εξής ενότητες : γυναικεία επιχειρηματικότητα, τεχνικές ανάπτυξης και ενίσχυσης επικοινωνιακών δεξιοτήτων των γυναικών, συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
   Η υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γεωργία Κιτσίνη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι – μέλη του Δικτύου Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Ζώμπος και Αγαμέμνων Χριστοδούλου χαιρέτισαν το σεμινάριο και ευχαρίστησαν τις γυναίκες για τη συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να συνεχιστούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία. Στο σεμινάριο παραβρέθηκε και ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γεώργιος Μάρας.
   Η Υπεύθυνη Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Προφύρη Ιωάννα ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την παροχή υπηρεσιών από τις δομές του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Γραφείο Ισότητας, Μονάδα Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών, Δίκτυο Επιχειρηματικότητας για τις Μικρές Επιχειρήσεις, καθώς και για τα Σεμινάρια που παρέχονται από αυτό. Η κεντρική ομιλήτρια, Ματίνα Παπαγιαννοπούλου, κοινωνική επιστήμονας, ερευνήτρια και ειδικευμένη στην
ισότητα των φύλων και σε θέματα φύλου, ανέπτυξε αναλυτικά τις έννοιες γυναικεία επιχειρηματικότητα, επιχειρείν, δημιουργικότητα, μοντέλα ρόλων, γυναικείες δεξιότητες και ισορροπίες στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή. Το σεμινάριο ήταν διαδραστικό καθώς οι γυναίκες που συμμετείχαν έδιναν το προσωπικό τους ύφος και τη δική τους ιστορία και άποψη για το γυναικείο επιχειρείν και την ανισότητα ή μη στους χώρους εργασίας.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια