Επιτυχημένη η εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος


   Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος, που διοργάνωσε ο Πρόεδρος του  ΣΠΑΤ και υπεύθυνος του Τομέα Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου, κ. Γιάννης Μανιάτης, στις 24 Νοεμβρίου το απόγευμα, στην αίθουσα του Καμινιού της Καραϊσκάκη. Η προσέλευση του κοινού, παρά την κακοκαιρία, ήταν τόσο μεγάλη,  που ο κεντρικός ομιλητής, ο κ. Μανώλης Θεοδωρίδης, σχολίασε εντυπωσιασμένος: «Φαίνεται ότι ο κ. Μανιάτης με κάποιο τρόπο κατάφερε να σας φέρει όλους εδώ σήμερα…».
   Ο κ. Μανιάτης ανέλυσε τις πολιτικές για την προστασία των Τουρκοβουνίων, που ασκούνται τα τελευταία χρόνια από το ΣΠΑΤ, τονίζοντας ότι πιστεύει στη συνέχισή τους με  την ίδια συνέπεια και όραμα από τις νέες Διοικήσεις, που θα προκύψουν στις δημοτικές εκλογές. Αναφέρθηκε διεξοδικά στη δραστηριότητα του Συνδέσμου από το 2009 μέχρι σήμερα και έδωσε στοιχεία για την έκταση των πυρκαγιών που έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας επίσημα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στη συνέχεια ο προσκεκλημένος ομιλητής κος Μανώλης Θεοδωρίδης (περιβαλλοντολόγος-κτηνίατρος)  ανέλυσε τη χρησιμότητα για το περιβάλλον και την αγροτική οικονομία της σποροφύτευσης, και ειδικότερα της δεντροφύτευσης με βελανιδιές. “ Η σποροφύτευση της χώρας με βελανιδιά είναι πολιτική για το περιβάλλον. Είναι πολιτική για την ωραιοποίηση της χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος. Η βελανιδιά αναφλέγεται δυσκολότερα από πολλά είδη δέντρων και έτσι έχει πιθανότητες για πυρκαγιά. Η βελανιδιά δεν αναφλέγεται τόσο εύκολα όσο το πεύκο και οι θάμνοι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το φύλλωμα και τα κλαδιά της δεν έχουν τον πολυτεμαχισμό και την πυκνότητα των πευκοβελόνων ή των θάμνων και επίσης δεν περιέχει ρετσίνι η οποία είναι εύφλεκτη.” Πρότεινε μάλιστα να γίνει σποροφύτευση και στην αναδασωτέα έκταση.
   Παράλληλα, υπήρχε προβολή φωτογραφιών με εικόνες από δενδροφυτεύσεις και δάση, τόσο στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό και απαντήθηκαν από τους ομιλητές.
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κ. Τσίρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Τσιρώνης, οι Αντιδήμαρχοι Ν. Νίκου και Κ. Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μαγκανάρης, Ν. Κάζαγλη και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Παπαδόπουλος και Λ. Κατσαρίδη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια