Απογευματινός Προσκυνηματικός Περίπατος

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί απογευματινός προσκυνηματικός περίπατος στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Κοκκιναρά) Πεντέλης, στο γέροντα Ονούφριο.
   Τα πούλμαν θ' αναχωρήσουν στις 15:15 μ.μ., έξω απ'  το Super Market Σκλαβενίτη, ενώ το κόστος συμμετοχής κατ' άτομο είναι 10 Ευρώ.
   Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες, αλλά, και για την κράτηση θέσεων για τον περίπατο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη κυρία Βιολέτα, στα τηλέφωνα 210-2917697 και
69-74690707, ενώ σας παραθέτουμε παρακάτω λίγα λόγια για την Μονή. Σας ευχόμαστε να περάσετε πολύ όμορφα και κατανυκτικά!

Λίγα λόγια για την Μονή


  Ας, μάθουμε, όμως, πρώτα απ' όλα μερικές πληροφορίες, για αυτή την Μονή. Η Ιερά Μονή του Αγίου ένδοξου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος βρίσκεται στα βόρεια όρια του κτήματος της παλαιφάτου και ιστορικής Ιεράς Μονής των Ασωμάτων, της ονομαζομένης Πετράκη, το οποίο τοποθετείται στην περιοχή Κοκκιναρά του Πεντελικού όρους, λίγο πιο κάτω από την κορυφή Άγιος Παντελεήμων (870μ.).
    Σήμερα στο  Ιερό Μετόχιο τοῦ Αγίου Παντελεήμονος εγκαταβιώνουν εννέα μοναχοί και ιερομόναχοι υπό τον Γέροντα Ονούφριο, έχοντας αναλάβει αγώνα αναμορφώσεως και καλλωπισμού του. Μεταξύ αυτών και εκτός των παλαιοτέρων πατέρων έχουν καρεί στο Μετόχι ἀπὸ τὸ 2007 καὶ ἑξῆς ὑπὸ τοῦ Πανοσιολ. Καθηγουμένου Ἀρχιμ.Ἰακώβου Μπιζαούρτη ἕξι νέοι πατέρες, ἀγωνιζόμενοι «τὸν καλὸν ἀγνα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια