Δωρεάν Εμβολιασμοί και Έκδοση Ιατρικών Βεβαιώσεων για τα Παιδιά Μας!!!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 15 /2013                          ΓΑΛΑΤΣΙ 3-11-2013
ΠΡΟΣ:
          -ΤΟΥΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ & ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
          -ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
          - ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

          Κυρίες και Κύριοι Διευθυντές,
          Αγαπητοί γονείς,
          Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει φέρει οδυνηρά αποτελέσματα στις οικογένειες (και) της πόλης μας, αφού όλο και περισσότεροι γονείς βρίσκονται στη στρατιά της ανεργίας, στην απλήρωτη εργασία, όλο και περισσότερες οικογένειες χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, χωρίς ασφάλεια, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία, χωρίς θέρμανση, τροφή, ρεύμα.
Ιδιαίτερες επιπτώσεις έχει στη δημόσια υγεία και ακόμα περισσότερο στα παιδιά μας, αφού σήμερα τα σχολεία λειτουργούν χωρίς τον απαραίτητο αριθμό καθαριστριών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τηρηθούν κανόνες υγιεινής (καθαριότητα σε πόμολα, κουπαστές, θρανία, τουαλέτες σε κάθε διάλειμμα κλπ). Ασθένειες και ιοί που είχαν εκλείψει επανεμφανίζονται, παρότι η επιστήμη έχει προσφέρει λύση (εμβολιασμοί), απειλώντας οικογένειες και παιδιά (και κατά συνέπεια όλον τον πληθυσμό) που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην πρόληψη, που δεν έχουν την δυνατότητα στον εμβολιασμό, στον ειδικό γιατρό.
          Η Ένωσή μας, πέρα από τις προσπάθειες που έκανε και κάνει για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία με το απαραίτητο εκπαιδευτικό κι άλλο προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες κλπ), πέρα από τον αγώνα για παροχή δωρεάν βιβλιαρίων υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα παιδιά, προέβη σε ενέργειες ώστε να μη μείνει κανένα παιδί της πόλης μας χωρίς γιατρό, χωρίς εμβόλιο, χωρίς την ιατρική βεβαίωση για αθλητικές δραστηριότητες. Στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε πόρτες οργανισμών ανοιχτές, ανθρώπους με διάθεση να βοηθήσουν, αλλά έχουν απαξιωθεί από την πολιτεία (π.χ. ΠΙΚΠΑ Πλ. Αμερικής:εμβολίαζε 6.000 ανασφάλιστα και άπορα παιδιά και δεν τους χορηγούν πια  τα αιτούμενα εμβόλια, διότι…κοστίζουν). Δυστυχώς αυτές που διαθέτουν εμβόλια και γιατρούς είναι μόνον διάφορες ΜΚΟ, οι οποίες συνεργάζονται με νοσοκομεία παίδων, Δήμους κλπ.
          Πριν ξεκινήσουμε την ενημέρωση για το που μπορούμε να απευθυνόμαστε για εμβολιασμούς ή για την  ιατρική κάλυψη των παιδιών μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος ΕΟΠΠΥ (ΙΚΑ) Γαλατσίου, κ. Γρηγόρη Δάδινα ο οποίος, με ευαισθησία και πέραν των υποχρεώσεών του, προθυμοποιήθηκε να εξετάζει ο ίδιος άπορα κι ανασφάλιστα παιδιά της πόλης μας, από 12 ετών κι άνω (ως παθολόγος δεν νομιμοποιείται για μικρότερες ηλικίες) και να χορηγεί τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις ικανότητας άθλησης. (τηλ. ΙΚΑ 210 2930431).

- ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 210 8644800.

- Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου μας ενημέρωσε ότι συνεργάζεται:
α) με την Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Αποστολή Ανθρωπος",
- για το Πρόγραμμα "Εμβολιάζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα", καθώς και
- για το Πρόγραμμα "Στηρίζουμε: Ιατροφαρμακευτική Φροντίδα για όλους".
β) Επίσης συνεργάζεται με το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Στην Κοινωνική Υπηρεσία εργάζεται εθελόντρια Παιδίατρος, η οποία παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, για παιδιά άπορα και ανασφάλιστα.
Σε περίπτωση που υπάρχουν αιτήματα από γονείς που αφορούν σε ιατροφαρμακευτικές ανάγκες ανασφάλιστων ή άπορων μαθητών, μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες και οδηγίες.
Ειδικότερα, για τον εμβολιασμό των παιδιών, σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι μαθητές (γονείς) συμπληρώσουν τον αριθμό των τριάντα, ο εμβολιασμός θα γίνεται στο Ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Υπεύθυνη Προγραμμάτων Προαγωγής και Αγωγής Υγείας,: κ. Στέφου Σταματία, τηλ. 2102222011 begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting, 2102143376 

- ΠΙΚΠΑ: ΦΙΝΤΙΟΥ 19 ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ, τηλ. 210 8649208: ο γιατρός χορηγεί βεβαιώσεις σε άπορους και με τις βεβαιώσεις αυτές απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι στα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων για τη δωρεάν παροχή εμβολίου.

- Νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού, τηλ. 213200 9809, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως και αφού προηγηθεί η αποστολή με φαξ (fax:2107774127) φωτοτυπία  του βιβλιαρίου υγείας που αφορά στους εμβολιασμούς.

- ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: μας ενημέρωσε η κ. Παπαδοπούλου, από τα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, ότι μπορούμε να απευθυνόμαστε από τις 15 Νοέμβρη και μετά στο τηλ. 210 6910143 (το όνομα της υπεύθυνης αναφέρεται για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση τυχόν δυσκολίας, ως εντολή από τα κεντρικά).
          ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ τη διεύθυνση του σχολείου μέχρι  την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Νοέμβρη, αφήνοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και φωτοτυπία του βιβλιαρίου όπου απεικονίζονται οι εμβολιασμοί του παιδιού κι εμείς θα φροντίσουμε να τα συλλέξουμε και, σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία, να ορισθεί και να ανακοινωθεί η ημέρα εμβολιασμού στην πόλη μας. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 30 ΠΑΙΔΙΩΝ, ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ή ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
          Παραμένουμε, με τη βεβαιότητα της ανάγκης για καθημερινή πάλη και δράση για ό,τι ανήκει σ’ εμάς και τα παιδιά μας, στη διάθεσή σας.
          Τέλος, ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη βέβαιη συνεργασία τους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ                ΧΡΥΣΑΝΘΗ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
                       ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗ                                     ΜΠΑΛΑΦΑ

                         6973792343                            210 2915379 -  6972700749

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια