Ο σάλος των μαθητικών παρελάσεων!


Γράφει ο
Πλούταρχος Πάστρας
Αρχισυντάκτης-Δημοσιογράφος

   Τις τελευταίες μέρες, αμέσως μετά την μαθητική παρέλαση, έχει προκληθεί μεγάλο σάλος, για το ντύσιμο των νεαρών μαθητριών και όλοι ασχολούνται συνέχεια με αυτό.
   Δυστυχώς, ή ευτυχώς, οι φωτογραφίες, που αναρτούνται σε διάφορα ειδησεογραφικά, κι όχι μόνο site και blogs, μιλούν από μόνες τους! Διακρίνουμε σ' αυτές, νεαρές μαθήτριες, οι οποίες δεν είναι ευπρεπές ντυμένες, όπως ήταν σε άλλες εποχές παλαιότερα. Όμως, δεν πρέπει να γενικεύουμε, διότι τα περισσότερα κορίτσια δεν είχαν ντυθεί προκλητικά, αλλά με σεμνότητα, όπως άρμοζε η περίσταση.
   Αλλά. κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να σταθούμε σε ένα άλλο θέμα, το οποίο είναι «κλάσεις» σοβαρότερο, από το ντύσιμο των κοριτσιών. Αυτό είναι το κατά πόσο όλοι οι μαθητές, γνωρίζουν για ποιο λόγο παρελαύνουν εκείνη την ημέρα. Διότι, τα σχολεία μας σήμερα, αγνοούν να «ενημερώσουν» τα παιδιά για τους λόγους, για τους οποίους κάνουμε την παρέλαση, οι οποίοι μάλιστα είναι ιστορικοί. Πολύ λίγα παιδιά ξέρουν, ότι εκείνη την ημέρα τιμάμε το μεγάλο ΟΧΙ που είπε το Ελληνικό Έθνος στους «Φασίστες Επίδοξους Κατακτητές» του, την αρχή του πολέμου, τον αγώνα των στρατιωτών μας στο μέτωπο της Αλβανίας και το κυριότερο, πως αν δεν είχαμε πολεμήσει εμείς τους Ιταλούς και αν δεν θα είχε αναγκαστεί ο Χίτλερ ν' αλλάξει κατεύθυνση και να «έρθει» στην Ελλάδα, τότε ο πόλεμος θα είχε χαθεί, διότι η κατάκτηση της Σοβιετικής Ένωσης από τον Χίτλερ θα γινόταν πραγματικότητα.
   Τέλος, όμως χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τα παιδιά, θέλω να πω, πως αυτά δεν φταίνε σε τίποτα, διότι εμείς σαν γονείς (δεν μιλάω για όλους φυσικά), δεν έχουμε ενημερώσει πλήρως τα παιδιά μας, γι' αυτήν την Εθνική μας Επέτειο, αλλά πολλές ευθύνες πέφτουν και στο ίδιο το Ελληνικό Κράτος, που εκδίδει βιβλία Ιστορίας, τα όποια μιλούν για «συνωστισμούς σε παραλίες»!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια