Το 3ο Γενικό Λύκειο κερνά … κρασί την Ευρώπη

΄


   Για μια ακόμη φορά το 3ο Λύκειο Γαλατσίου εκπροσώπησε επάξια την πόλη και την χώρα μας!
   Το 3ο Λύκειο, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του διευθυντή του, Κοκκίνη Κώστα, συνεχίζοντας την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του στην οργάνωση και εκτέλεση προγραμμάτων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης  Comenius, συμμετέχει με 8 ακόμη Ευρωπαϊκά σχολεία σε πρόγραμμα με τίτλο: «Το κρασί στο ποτήρι της Ευρώπης».  Στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος έχουν ως τώρα ταξιδέψει στο εξωτερικό, με χρηματοδότηση  των εξόδων τους,  9 Έλληνες καθηγητές και 15 μαθητές.
   Από 23 ως και 29 Οκτωβρίου 2013 οργανώθηκε συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων στην Ελλάδα. Το 3ο Λύκειο φιλοξένησε 24 ξένους μαθητές και 13 καθηγητές από σχολεία της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Κροατίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Αρωγός ήταν το Γραφείο παιδείας του Δήμου Γαλατσίου και ιδιαίτερα η Πρόεδρός του, κα. Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα, που σε συνεργασία με τους καθηγητές, μαθητές και γονείς του 3ου Λυκείου διοργάνωσαν πλήθος δραστηριοτήτων.
   Σε σχέση με το κρασί, που είναι το θέμα του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε οινοποιεία τόσο στην Αττική όσο και στη Νεμέα, ώστε να ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι συνεργάτες για την καλλιέργεια της αμπέλου στην Ελλάδα και τις γηγενείς Ελληνικές ποικιλίες. Έμφαση δόθηκε στην επαφή των φιλοξενουμένων με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο Σούνιο και στο Ναύπλιο. Έγινε επίσης γνωριμία των Ευρωπαίων με το Γαλάτσι, με ξενάγηση τους στο Καμίνι, στην Ομορφοκλησιά αλλά και στον αστικό ιστό, ώστε να αναδειχθεί η ιστορία και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης μας στο εξωτερικό.
   Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας οργανώθηκαν επίσης ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, όπως κυνήγι θησαυρού στο μουσείο της Ακρόπολης και δραματοποίηση Ελληνικών μύθων, που ευνόησαν την ενεργοποίηση των μαθητών και τη μεταξύ τους συνεργασία, συντέλεσαν στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και επέτρεψαν τη δημιουργική έκφραση μαθητών και καθηγητών.
   Οι Ευρωπαίοι συνεργάτες του 3ου Λυκείου εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ευρηματικότητα και προσαρμοστικότητα με την οποία οι Έλληνες διαχειριζόμαστε το νέο περιβάλλον της χώρας μας, όπως αυτό διαμορφώθηκε πρόσφατα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης, και ενθουσιάστηκαν από τη φιλοξενία που έτυχαν. Εξάλλου, στη χώρα του Ξένιου Διός τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς;

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια