Στον δρόμο προς την κάλπη των Ευρωεκλογών - Ελένη Αυλωνίτου 


Αγαπητοί μου φίλοι και συμπολίτες,


Σε λίγες μέρες έχουμε Ευρωεκλογές, όπου καλούνται όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους, που θα στελεχώσουν το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι αυτοί, που καλούνται με τη σειρά τους να   διαμορφώσουν με τις αποφάσεις τους μία καθημερινότητα ευημερίας και ασφάλειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και να διασφαλίσουν την Ευρώπη, ως σημαντικό παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης σε μια περιοχή, όπου γύρω της μαίνονται γεωπολιτικές ανακατατάξεις και συγκρούσεις.

Στην περίπτωση της χώρας μας, μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στη κάλπη μπορεί να συμβάλλει μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να υλοποιήσουν ένα σχέδιο ριζικής πολιτικής αλλαγής για μια ΕΥΡΩΠΗ, που  στις τωρινές συνθήκες άγεται και φέρεται από συμφέροντα άλλων, 

Χωρίς εξωτερική πολιτική με δύο πολέμους στη γειτονιά μας, όπου οι Ευρωπαίοι πολίτες  πληρώνουν το μάρμαρο

Χωρίς χρήματα για αγροτική παραγωγή

Με οικονομική ανασφάλεια και αυξανόμενη ανισότητα των κοινωνικών στρωμάτων

Με ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική

Με όλα αυτά που ρίχνουν νερό στο μύλο της  Ακροδεξιάς.

Την ίδια στιγμή η χώρα μας όχι μόνο δεν μπορεί να ωφεληθεί από τα όποια καλά της Ευρώπης, αλλά ζει, το δικό της  δράμα.

Με την ακρίβεια, που αποτελεί έργο Μητσοτάκη.

Με την καταδίκη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβιάσεις του κράτους Δικαίου.

Με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Με τις υποκλοπές. 

Με τις παράνομες επαναπροωθήσεις.

Με το έγκλημα των Τεμπών και  την αισχρή και ανήθικη συγκάλυψή του.

Με το κοινωνικό κράτος να συρρικνώνεται και να εμπορευματοποιείται.

Με τη μεσαία τάξη να εξαφανίζεται από την ασύδοτη κερδοσκοπία  στην ενέργεια, το λιανεμπόριο και τις υπηρεσίες.

Με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να μην υπάρχουν, ώστε να προστατέψουν τον μέσο μισθό και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών, που  βρίσκεται προτελευταία στην Ευρώπη.

Με τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις να διοχετεύονται επιλεκτικά, αποκλείοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με το «Νόμος και Τάξη» να έχει γίνει ανέκδοτο, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δικαιοσύνη να χειραγωγούνται  και τη Δημοκρατία να υποβαθμίζεται.

Αυτή δυστυχώς είναι η ζοφερή εγχώρια πραγματικότητα, που παράλληλα ωθεί τους πολίτες να βιώνουν κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα, που ρευστοποιείται και διαμορφώνει αποχές. 

Απέναντι σε νεοφιλελεύθερες  πολιτικές, που τροφοδοτούν ανισότητες και τρέφουν την Ακροδεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μέτωπο και μάχεται  για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Έχει λοιπόν κάθε υποχρέωση να ξεσκεπάσει την προπαγάνδα του Μητσοτάκη, που προσπαθεί να κρύψει ότι η πολιτική του συνεχώς αποκλίνει από τις Ευρωπαϊκές αξίες και αρχές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έχει κεντρικό στόχο την αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ώστε η εφαρμογή πολιτικής να επικεντρώνεται στην ευημερία και ασφάλεια των πολιτών για μια Ευρώπη των λαών, των δικαιωμάτων, της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της σταθερότητας και της ειρήνης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη Δημοκρατία.

Καλεί λοιπόν  κάθε προοδευτικό πολίτη από τον χώρο της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της νεολαίας, αλλά και κάθε πολίτη, που έχει  λόγο να παλέψει για μια άλλη Ευρώπη, να συστρατευθεί  στη προσπάθεια να μπει η πολιτική στο προσκήνιο και να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πρωταγωνιστής στον ευρωπαϊκό προοδευτικό χώρο για μια Ευρώπη Ενωμένη, Δημοκρατική και Κοινωνική. 

Για μια Ευρώπη με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, ικανής να υπερασπιστεί την Δημοκρατία και να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες για το προσφυγικό.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σηματοδοτεί: 

ψήφο για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη, 

ψήφο για Δικαιοσύνη και αποκατάσταση θεσμών, 

ψήφο για την αρχή της ήττας της αυταρχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. 


Ελένη Αυλωνίτου

πρ. Βουλευτής και μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια