Ρόδος: Καταγγελία Τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου για επίθεση με μαχαίρι από εθελοντές


Τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ κάνει βίντεο στο οποίο φαίνεται να υπάρχει σκηνικό έντασης μεταξύ Τούρκου δημοσιογράφου και εικονολήπτη από το Haber Global και εθελοντών κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης στα μέτωπα της φωτιάς στην Ρόδο.
Τα άτομα που πλησίασαν τους δημοσιογράφους με το αυτοκίνητό τους προσπάθησαν πρώτα να τους εμποδίσουν να κινηματογραφήσουν.
«Ο Έλληνας επιτιθέμενος, ο οποίος έβρισε την ομάδα της Haber Global, έβγαλε ένα μαχαίρι από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και πλησίασε τον δημοσιογράφο του Haber Global, Μεχμέτ Αλτούνισίκ, και τον εικονολήπτη, Καάν Ουλκέρ. Τα πράγματα έγιναν χαοτικά μέσα σε μια στιγμή» αναφέρει το δίκτυο Odatv».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το όχημα και η κάμερα της δημοσιογραφικής αποστολής υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ «η Ελληνική Αστυνομία δεν έλαβε κανένα μέτρο εναντίον αυτών που επιτέθηκαν».
O ίδιος ο δημοσιογράφος του Haber Global, Μεχμέτ Αλτούνισίκ, ανέφερε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε τη στιγμή που είχαν ολοκληρώσει την κινηματογράφηση κατοίκων που έδιναν νερό και τροφή σε ελάφια που είχαν γλιτώσει από τις φλόγες. Εκείνη τη στιγμή, τους πλησίασε ένα άτομο με άγριες διαθέσεις και όντας εκτός εαυτού άρχισε να τους βρίζει και να κινείται απειλητικά εναντίον τους.
Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, πήρε ένα μαχαίρι από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και επιτέθηκε κατά του εικονολήπτη. Άτομα που βρέθηκαν ενώπιον του συμβάντος προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν. Την ώρα που οι Τούρκοι απομακρύνονταν από το σημείο, το ίδιο άτομο εκτόξευσε μία πέτρα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους και το έσπασε. Ο Τούρκος δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για του λόγους που το εν λόγω άτομο επιτέθηκε εναντίον τους. 

Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια