Νέα πρόκληση εναντίον των Ελλήνων της Χειμάρρας: Έστειλαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν ξενοδοχείο ομογενούς - Βίντεο
Για αντίποινα στην εκλογή Μπελέρη κάνουν λόγο οι ομογενείς με αφορμή το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές έστειλαν μπουλντόζες για να γκρεμίσουν ξενοδοχείο σε διπλανό χωριό, που ανήκει σε Έλληνα, μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πρόκειται για τον ομογενή Φιορεντίν Μπέλη, ο οποίος ήταν και μέλος της εφορευτικής επιτροπής στην καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Κυριακής που ανέδειξαν νικητή τον Φρέντη Μπελέρη.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη και η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, με την Πρέσβη Κωνσταντίνα Καμίτση να έχει ήδη κάνει παρέμβαση. Οι αλβανικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ένταλμα κατεδάφισης λόγω πολεοδομικών παραβάσεων, ωστόσο μόλις χθες η αλβανική πολεοδομία εξέδωσε επίσημο έγγραφο με το οποίο νομιμοποιούνται όλες οι κατασκευές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομογενείς θεωρούν ότι αυτό γίνεται ως αντίποινα από την αλβανική κυβέρνηση στην εκλογή Μπελέρη, ο οποίος μάχεται για την αναγνώριση των τίτλων ιδιοκτησίας των ομογενών, που τους είχε αφαιρέσει το 1945 το καθεστώς Χότζα.

«Τον ενημέρωσα για τα ευχάριστα...»: Ο γιος του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη μιλά για τη συνάντηση που είχε με τον πατέρα του 

Νωρίτερα, ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει κρατούμενος και παράλληλα είναι ο μεγάλος θριαμβευτής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για την περιπέτεια που βιώνει η οικογένεια του.

Τονίζοντας αρχικά πως η επικοινωνία με τον πατέρα του είναι προβληματική, καθώς μπόρεσε να του μιλήσει τηλεφωνικά μόνο μια φορά την περασμένη Πέμπτη όταν συνελήφθη και να τον δει μόλις για 5 λεπτά χθες Τρίτη.

«Είναι ψυχολογικά βράχος ευτυχώς. Τον ενημέρωσα για τα ευχάριστα και χάρηκε γιατί είναι ένας κόπος πάρα πολλών ετών», είπε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, συμπληρώνοντας ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας.

«Θέλουμε τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ευρώπης για να αποτραπούν τα όποια σχέδια της αλβανικής κυβέρνησης να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών μέσα από την άδικη φυλάκιση του πατέρα μου», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι δικηγόροι μας διαβεβαιώνουν πως η υπόθεση είναι αστεία και στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του πατέρα μου».

«Ο Ράμα τις τελευταίες 10 ημέρες είχε πάρει επάνω του την αναμέτρηση στη Χειμάρρα και έλεγε ότι δεν θα ανεχθεί να χάσει τις εκλογές, μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον πατέρα μου όσο και για το σύνολο της ομογένειας», υπογράμμισε ο γιός του Φρέντι Μπελέρη και κατέληξε λέγοντας ότι «αν οι εκλογές ήταν ελεύθερες η νίκη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια