Ρόδος: Oργή οδηγών ταξί για τη λειτουργία της Uber - Έσπασαν αυτοκίνητα
Ο σύνδεσμος ιδιοκτητών ταξί του νησιού κατηγορεί την πολυεθνική εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα σε οδηγούς ταξί στη Ρόδο και σε οδηγούς της Uber, καθώς οι πρώτοι καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από την πολυεθνική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki.gr, οδηγός στην περιοχή του Ροδινιού καταγγέλθηκε ότι προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά οδηγών ταξί και να παραβίασε τον  κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ακολούθως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Xθες οδηγήθηκαν στην αστυνομία άλλοι δύο οδηγοί της πολυεθνικής εταιρείας που καταγγέλθηκαν ότι χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα. Συγκεκριμένα φέρονται να χρέωναν 20 ευρώ από την Καλλιθέα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόση Καστανίδη, το ύψος του ελάχιστου προβλεπόμενου/νόμιμου κόμιστρου της UBER ανέρχεται στα 36 ευρώ!

Στη συνέχεια η UBER ενημέρωσε τις αρχές ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της UBER στη Ρόδο η οποία όπως σημειώνουν θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της UBER στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», είπε ο κ. Καστανίδης.


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια