Σάλος με το Δαλάι Λάμα: Ζήτησε από παιδί να «ρουφήξει τη γλώσσα του» - Τι είπε για να απολογηθεί

 Ο Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη αφού φίλησε ένα αγόρι και του ζήτησε να «ρουφήξει τη γλώσσα του». Η συμπεριφορά του ήταν «αθώα και παιχνιδιάρικη» απάντησε το γραφείο του, εν μέσω παγκόσμιας κατακραυγής

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή το Δαλάι Λάμα σε ένα ναό στην Ινδία φαίνεται σε βίντεο που έχει γίνει viral και επικρίθηκε ως «ακατάλληλο» και «σκανδαλώδες». Ο Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη, καθώς αντιμετώπισε κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά αφού φίλησε ένα νεαρό αγόρι στα χείλη και του ζήτησε να «ρουφήξει τη γλώσσα του» σε μια δημόσια εκδήλωση..

Στο περίεργο σκηνικό που έλαβε χώρα στο τέλος Φεβρουαρίου στο ναό του Δαλάι Λάμα στη Νταραμσάλα, συμμετείχαν περίπου 100 νέοι φοιτητές που μόλις είχαν αποφοιτήσει από το Ίδρυμα M3M της Ινδίας. Ο Δαλάι Λάμα, Τενζίν Γκιάτσο, είναι η πιο ιερή φιγούρα του θιβετιανού βουδισμού και ζει εξόριστος στην Ινδία από το 1959, όταν το Θιβέτ προσαρτήθηκε από την Κίνα.

Σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral, ένας από τους νεαρούς μαθητές πλησίασε ένα μικρόφωνο στην εκδήλωση και ρώτησε τον Δαλάι Λάμα: «Μπορώ να σε αγκαλιάσω;» Ο 87χρονος Δαλάι Λάμα είπε στο αγόρι να ανέβει στην πλατφόρμα όπου καθόταν. Κάνοντας κίνηση στο μάγουλό του, ακούγεται να λέει «πρώτα εδώ», με το παιδί να τον φιλάει και να τον αγκαλιάζει.

Ο Δαλάι Λάμα κράτησε το αγόρι, λέγοντας «νομίζω κι εδώ» και μετά του έδωσε ένα φιλί στα χείλη. «Και ρούφηξε τη γλώσσα μου», είπε τότε ο Δαλάι Λάμα, βγάζοντας τη γλώσσα του, μέτωπο με μέτωπο με τον μαθητή. Το αγόρι έβγαλε γρήγορα τη γλώσσα του και πήγε να απομακρυνθεί ενώ ο Δαλάι Λάμα γέλασε και τράβηξε το αγόρι για άλλη μια αγκαλιά, καθώς το κοινό γελούσε.

Στη συνέχεια, ο πνευματικός ηγέτης μίλησε στο αγόρι, συμβουλεύοντάς του να κοιτάξει αυτούς που δημιουργούν «ειρήνη και ευτυχία» και να μην ακολουθήσει «ανθρώπινα όντα που σκοτώνουν πάντα άλλους ανθρώπους», πριν τον αγκαλιάσει.

Καθώς το βίντεο διαδόθηκε στο διαδίκτυο, καταδικάστηκε από πολλούς, οι οποίοι το χαρακτήρισαν «ακατάλληλο», «σκανδαλώδες» και «αηδιαστικό». Μετά τη δημόσια κατακραυγή το γραφείο του Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν «αθώα και παιχνιδιάρικη».

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Η αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του καθώς και τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για την πληγή που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του. Η αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμη και δημόσια και μπροστά στις κάμερες. Μετανιώνει για το περιστατικό».

Ο Δαλάι Λάμα έχει αντιμετωπίσει προηγούμενες διαμάχες. Το 2019 προκάλεσε κατακραυγή αφού πρότεινε ότι αν ο Δαλάι Λάμα επέστρεφε ως γυναίκα «θα ήταν πιο ελκυστική», δήλωση για την οποία είχε επίσης απογηθεί


Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια