Άντρο κατασκόπων στο κέντρο της Αθήνας αποκάλυψε η ΕΥΠ - H κάλυψη της Ρωσίδας «Μαρίας Τ.» και ο Έλληνας σύντροφοςΝέες πληροφορίες για την υπόθεση κατασκοπείας που αποκάλυψε η ΕΥΠ αναφορικά με την «Μαρία Τ.» και την ομάδα κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals» φέρνει στο φως της δημοσιότητας το real.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από τη Σλοβενία, όταν διαπιστώθηκε ότι άτομο που ανήκε στην ειδική κατασκοπευτική κατηγορία των «illegals» αντάλλασε μηνύματα με μια γυναίκα από την Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τ.». 

Τότε, στελέχη της ΕΥΠ ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση όπου και διαπιστώθηκε ότι η «Μαρία Τ.» διατηρούσε κατάστημα με κοσμήματα και πλεκτά στο Παγκράτι, ενώ είχε μόνιμη σχέση με Έλληνα, ο οποίος και μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης έχει υποστεί σοκ. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Ρωσίδα κατάσκοπος ήταν έτοιμη να παντρευτεί με τον Έλληνα, ενώ επιπλέον αποδεικνύεται ότι είναι ήδη παντρεμένη με Ρώσο κατάσκοπο που ζει στη Λατινική Αμερική. 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα έφυγε αιφνιδιαστικά τον Ιανουάριο για να μεταβεί στη Ρωσία, ενώ θα επέστρεφε εκ νέου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η ίδια όσο και οι χειριστές της από την υπηρεσία που εργαζόταν, είχαν καταλάβει ότι η ΕΥΠ είναι στα ίχνη της και ίσως να επέστρεφε στη χώρα με εντελώς διαφορετικό προφίλ. 

Η εξιχνίαση της υπόθεσης πλέον από την ΕΥΠ έβαλε «φρένο» στην επιστροφή της στην Ελλάδα. 

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ

«Σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Υ.Π. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», ρωσικής καταγωγής, η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο ’’illegals’’.

Ποιοι είναι οι «illegals»

Οι ’’illegals’’ στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες - στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.»

Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των ’’illegals’’.

Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Τ.» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

Είναι προφανές ότι η δράση της «Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα».


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια