Τουρκία – Κιλιτσντάρογλου: Θα συνεχίζει την «εθνική παραδοσιακή πολιτική» για τους υδρογονάνθρακες


«Δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από την εθνική παραδοσιακή πολιτική μας, όσον αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Δεν θα υπάρξει καμία παραχώρηση στα ζητήματα με τον νότιο γείτονά μας τη Συρία, την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα». Αυτά δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε εξαγγελίες του για την εξωτερική πολιτική.
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δίνει μεγάλο προβάδισμα στο μέτωπο της αντιπολίτευσης με διαφορά τουλάχιστον 13 μονάδων έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.
«Με τον αξιότιμο Εκρέμ Ιμάμογλου και με τον αξιότιμο Μανσούρ Γιαβάς ξεκινήσαμε μαζί την προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο κοινός υποψήφιος των 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επιβεβαιώνοντας ότι οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας θα έχουν ενεργό ρόλο στην αντιπαράθεση με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Με το κλίμα για τυχόν προσέγγιση του φιλοκουρδικού κόμματος των Λαών (HDP) να είναι θετικό, ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς ρωτά με ανοικτή επιστολή την Μεράλ Ακσενέρ γιατί δεν αφήνει το κόμμα του να διαπραγματευτεί «για το καλό της Τουρκίας».
«Ο Κιλιτσντάρογλου μπορεί να συναντηθεί με το HDP, αλλά δεν μπορεί να φέρει και εμάς στο τραπέζι», δήλωσε η Ακσενέρ αν και πληροφορίες του Reuters μετέδιδαν ότι η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος »(IYI) δεν θα εναντιωθεί στο να ξεκινήσουν διάλογο άλλα κόμματα με το φιλοκουρδικό κόμμα το οποίο ανακοίνωσαν ότι θα καλωσόριζαν στο μέτωπο της αντιπολίτευσης το Κόμμα DEVA και το Κόμμα του Μέλλοντος.
Στο μεταξύ, η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίζει έδαφος και σε περιοχές με έντονο κουρδικό στοιχείο, με νέα δημοσκόπηση να επιβεβαιώνει ότι η εμπιστοσύνη των Κούρδων ψηφοφόρων προς τον Κιλιτσντάρογλου φαίνεται να ενισχύεται ακόμα περισσότερο.
Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον εθνικιστή εταίρο του Μπαχτσελί, ενώ φαίνεται να χάνει έδαφος και σε παραδοσιακά προπύργιά του που επλήγησαν από τον διπλό καταστροφικό σεισμό.

Πηγή: ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια