Σεισμός στην Τουρκία: Έρευνες για ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται - Ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία


Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Οι συγγενείς τους κάνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές Αρχές που βρίσκονται εκεί και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια που προκλήθηκαν σε Τουρκία και Συρία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τις δύο χώρες τα ξημερώματα της Δευτέρας. 
Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, στην περιοχή της Αντιόχειας υπάρχουν μαρτυρίες για έναν Έλληνα πολίτη συριακής καταγωγής που είναι εγκλωβισμένος μαζί με τη σύζυγό του, η οποία επίσης είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, κάτω από τα συντρίμμια. Οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι και πριν λίγες ώρες, όμως τώρα η τύχη τους αγνοείται.
Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Προκτορείου Ειδήσεων αναφέρει πως η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. 
Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται. 

Πάνω από 20.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι νεκροί από τους σεισμούς στη νότια Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Afad, την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια 17.134 άνθρωποι. Στη Συρία, οι νεκροί ανέρχονται σε 3.162.

Συνολικά, τα θύματα μέχρι στιγμής είναι 20.296.

Χθες Τετάρτη ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι τα αποθέματα του Οργανισμού στη βορειοδυτική Συρία μετά βίας φτάνουν για να τραφούν 100.000 άνθρωποι επί μία εβδομάδα.

Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια