Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συναγερμός για πολικό ψύχος και ακραία φαινόμενα - Πότε θα χιονίσει στην Αττική


Έκτακτη σύσκεψη για το κύμα κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» πραγματοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία το απόγευμα της Παρασκευής (3/1), αναφορικά με τον χιονιά που θα πλήξει όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, εξετάσθηκαν τα νέα δεδομένα της κακοκαιρίας, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει νέα σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθούν εκ νέου τα καιρικά φαινόμενα, την ώρα που οι αρχές είναι σε επιφυλακή. 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για σφοδρή κακοκαιρία που θα ξεκινήσει από την Κυριακή νωρίς το απόγευμα και το οποίο θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Τρίτη με χιόνια, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, παγετό και θυελλώδεις ανέμους.

Στην έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην οποία συμμετείχαν ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο Στέλιος Πέτσας, ο Λευτέρης Οικονόμου και η ηγεσία ΕΛ.ΑΣ-Πυροσβεστικής για την επέλαση της «Μπάρμπαρα» εφιστούν την προσοχή των πολιτών ζητώντας την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε Αττική Εύβοια, και Σποράδες. Αύριο αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Δευτέρα, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε κομβικές οδικές αρτηρίες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα γίνουν αισθητά πανελλαδικά και στην Αττική όπου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα «Μπάρμπαρα» στη χώρα μας.

Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια