Αναδύεται η αρχαία πόλη του Γαλατσίου - Πλούταρχος Πάστρας



Ξεκίνησαν σταδιακά τα πρώτα στάδια των εργασιών του Μετρό στο Γαλάτσι και βρέθηκαν ήδη σημαντικά αρχαία ευρήματα για την ιστορία της πόλης μας.

Καταρχάς βρέθηκαν στην Λεωφόρο Βεΐκου δύο τάφοι γυναικών που χρονολογούνται από το 5ο π.Χ. αιώνα. Επίσης, τον Δεκέμβριο βρέθηκαν στο μικρό ρήγμα  επί της οδού Ιπποκράτους, όπως μας ανέφερε ο Μάνος Ελευθερίου: μια πεσμένη κατοικία, ένας χώρος που μάλλον ήταν μια μικρή βιοτεχνία. Κάποια ακόμα αντικείμενα που βρέθηκαν ήταν: ένα νόμισμα κλασσικών χρόνων, ένα βαρίδι αργαλειού σπιτιού. Επίσης, βρέθηκαν δύο ρωμαϊκές στέρνες που ακόμη παραμένει άγνωστη η χρήση τους. 

Όλα αυτά τα ευρήματα, τα εξετάζει η αρχαιολογική υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο Γαλατσίου. 

Τα εν λόγω αρχαία ευρήματα, έχει σκοπό η σημερινή δημοτική αρχή, να τοποθετηθούν στις στάσεις του Μετρό στο Γαλάτσι, όταν με το καλό είναι έτοιμες προς λειτουργία σε λίγα χρόνια, μαζί με άλλα ευρήματα που σίγουρα θα βρεθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών. 

Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας. Σιγά-σιγά μαθαίνουμε την αρχαία ιστορία αυτού εδώ του τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε. Η αρχαία πόλη, ο αρχαίος δήμος, που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας, έρχεται στο φως και τα ευρήματα αυτά θα δώσουν μία νέα διάσταση στην πόλη μας, και θα τη μεταμορφώσουν σε ένα ανοικτό μουσείο.


Πλούταρχος Πάστρας

Εκδότης Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε στο 1ο Φύλλο της Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια