Τουρκία: Προσήχθησαν από την Aντιτρομοκρατική τρεις Έλληνες εθελοντές - Τι συνέβη


Tρεις Έλληνες εθελοντές διασώστες που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις στις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας προσήχθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας.  

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την πληροφορία επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν επικοινωνίας του με το Γενικό Προξενείο.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Μασούρα, Αλέξανδρο Μπαζόρα και Μιχάλη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο τμήμα αλλοδαπών στην Αστυνομική Διεύθυνση του Χατάι και πρόκειται να οδηγηθούν στην Αρχή Μετανάστευσης των Αδάνων. Στην συνέχεια αναμένεται να απελαθούν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο λόγος της προσαγωγής τους είναι ότι σήκωσαν μία σημαία με σφυροδρέπανο.

Το πρωί της Παρασκευής οι τρεις Έλληνες μαζί με Τούρκους συντρόφους τους ανήρτησαν στο Twitter ένα βίντεο με μήνυμα στα τουρκικά και στα ελληνικά. Το μήνυμα έλεγε:

«Σήμερα Παρασκευή 17 του Φλεβάρη βρισκόμαστε εδώ πέρα στην επαρχία Χατάι και συγκεκριμένα στην Αντιόχεια. Είμαστε τρεις σύντροφοι εθελοντές από την εργατική ομάδα T-34. Έχουμε συναντήσει τους συντρόφους Τούρκους του Λαϊκού Μετώπου εδώ πέρα όπου συνεργαζόμαστε μαζί. Απ’ ότι βλέπετε είμαστε σε ένα καμπ όπου έχουν οργανώσει σκηνές, φαγητό, θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον λαό. Έτσι λειτουργούν εδώ πέρα οι σύντροφοι μας στη Τουρκία.

Προσπαθούν γενικά να βοηθήσουν τον κόσμο με όποιον τρόπο και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος το βλέπει. Είναι μία δύναμη εδώ πέρα στην Αντιόχεια η οποία βρίσκεται δίπλα στον λαό, δίπλα στον κόσμο, που έχει προβλήματα, έχει χάσει το σπίτι του από τον σεισμό. Προσπαθεί γενικά να παρέχει σίτιση, στέγαση και θέρμανση. Έχουμε έρθει εδώ πέρα ως μία ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης από την Ελλάδα μέσα από τη καρδιά μας να βοηθήσουμε τους συντρόφους, τον λαό της Τουρκίας και να πούμε ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από κανέναν προστάτη και ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους συντρόφους από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας αλλά και τον λαό της Τουρκίας για την υποδοχή που μας έχει κάνει εδώ πέρα, για την φιλοξενία που μας έχει δώσει. Προχωράμε δυνατά, προχωράμε μαζί. Οι λαοί θα νικήσουν».


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια