Εγκαίνια Κέντρου Ημέρας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Φοιτητών στο ΠΑΔΑΕγκαινιάζεται αύριο από την Υφυπουργό Υγείας και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή το Κέντρο Ημέρας για την πρόληψη και προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των φοιτητών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για  καινοτόμο πρόγραμμα υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας των φοιτητών μας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Το Κέντρο Ημέρας, που στεγάζεται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής επί της οδού Θηβών, στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, που περιλαμβάνει ψυχίατρους, ψυχολόγους, Κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό υπάλληλο.

Θα εξυπηρετεί πρωτίστως τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα δύναται, όμως, να εξυπηρετεί και φοιτητές άλλων ΑΕΙ.

Οι δράσεις, που πρόκειται να αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Κέντρου Ημέρας, αφορούν, μεταξύ άλλων, σε έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων ψυχικής υγείας και μαθησιακών δυσκολιών, αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας με παροχή ατομικών και ομαδικών υπηρεσιών, ανάπτυξη τηλεσυμβουλευτικής υπηρεσίας με τη λειτουργία και χρήση διαδικτυακών δυνατοτήτων, καθώς και σε ευαισθητοποίηση του φοιτητικού πληθυσμού και των μελών του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού σε θέματα ψυχικής υγείας..

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί αύριο 1η Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στο Κτίριο της Ε' Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα, (Π. Ράλλη και Θηβών, Είσοδος και από τις 2 οδούς).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια