Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τα 4 ΚΑΠΗ Γαλατσίου


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ Γαλατσίου, καθένα στην αίθουσα του, παρουσία του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, του Προέδρου Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Μανιάτη, καθώς και Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, ανταλλάσσοντας εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά με υγεία για όλους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή και η ανταπόκριση των μελών και στις τέσσερις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ ήταν πολύ μεγάλη, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς είναι μια εκδήλωση που λόγω της πανδημίας την στερήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια. Γι’ αυτό καλωσόρισαν τη νέα χρονιά και αντάλλαξαν ευχές σε κλίμα ευχάριστο και συγκινητικό, με ποιήματα, ομιλίες, έθιμα, κάλαντα και χορούς.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου τόνισε ότι: «Με ιδιαίτερη χαρά αντικρίζω τη γεμάτη αίθουσα από τα μέλη των ΚΑΠΗ, τα οποία αποτελούν μια  δυναμική και δραστήρια κοινωνική ομάδα της πόλης μας». Στη συνέχεια ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, υποσχόμενος ότι οι υπηρεσίες των ΚΑΠΗ συνεχώς θα εμπλουτίζονται, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης και για νέα μέλη.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, από τη δική του πλευρά, ανέδειξε πρωτίστως τον ουσιαστικό ρόλο που έχουν τα ΚΑΠΗ στην τοπική κοινωνία και εξήρε τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα των μελών των ΚΑΠΗ, που αποτελούν με τη στάση τους πρότυπα αλληλεγγύης.

Σε όλα τα ΚΑΠΗ του Γαλατσίου τα μέλη της χορωδίας εντυπωσίασαν με τις μουσικές μελωδίες και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ μέλη των ΚΑΠΗ απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν διηγήματα και μίλησαν αναλυτικά για το έθιμο της βασιλόπιτας, για τα κάλαντα και την ιστορία τους, όπως και για τον τρόπο που εορτάζονταν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά την εποχή τους.

Σημειώνεται ότι αναμνηστικό δωράκι πήραν τα τυχερά μέλη που βρήκαν το φλουρί της βασιλόπιτας, αλλά και τα μέλη που είχαν κάνει ποδαρικό σε κάθε ΚΑΠΗ την πρώτη εργάσιμη ημέρα του χρόνου.  Η  ομάδα χορού του Α΄ ΚΑΠΗ και οι ομάδες χορού από τους Συλλόγους Πελοποννησίων και Ρουμελιωτών με παραδοσιακούς χορούς κατά τη διάρκεια της γιορτής έκαναν ακόμη πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια