Στάση εργασίας σε Ηλεκτρικό και Τραμ σήμερα Τετάρτη (15/2) - Οι ώρες


Ποιες ώρες δεν θα έχει Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη 15/2.

Σε στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1/ΗΣΑΠ) προχωρούν αύριο, Τετάρτη (15/2) οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, καθώς και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, η στάση εργασίας ξεκινά στις 22:00 της Τετάρτης και θα διαρκέσει έως τη λήξη της βάρδιας.
«Να προωθηθούν εδώ και τώρα στη Βουλή οι συμφωνηθείσες με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών νομοθετικές ρυθμίσεις, που μεταξύ των άλλων θα απομπλέξουν τους εργαζόμενους από τις απειλητικές προβλέψεις πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στην Εταιρία νόμιμες αμοιβές τους», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωση και προσθέτει:
«Η συμφωνία με την πολιτική ηγεσία, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, έλαβε χώρα από το καλοκαίρι και επικυρώθηκε μέσω της εγκεκριμένης από αυτή ΕΣΣΕ. Ωστόσο, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 6 μήνες, οι ρυθμίσεις αυτές δεν προωθήθηκαν στη Βουλή, παρότι σε αυτό το διάστημα ψηφίστηκαν νομοσχέδια του υπουργείου Μεταφορών και του Υπερταμείου, με ανάλογες διατάξεις για άλλους κλάδους».
«Θεωρούμε ότι αυτή η κωλυσιεργία του Υπουργείου Μεταφορών, που διαιωνίζει μια άδικη απειλή σε βάρος των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ, στοχεύει στο να κρατάει τους εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για απαξίωση του προσωπικού και της Εταιρείας, με τελικό στόχο την παράδοση έργου της σε ιδιώτες», υπογραμμίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:
«Ζητάμε να προωθηθούν αμελλητί στη Βουλή οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις και να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση!».

Στάση εργασίας στο Τραμ
Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι, οι συρμοί του τραμ, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, με αίτημα την άμεση πρόσληψη ηλεκτροδηγών.
Συγκεκριμένα, το τραμ δεν θα λειτουργήσει μεταξύ 10:00 - 13:30, όμως οι συρμοί θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις 2:30 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο κόψιμο αδειών, στην εντατικοποίηση της εργασίας μέσω συνεχών υπερωριών και στην έλλειψη ξεκούρασης με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος και για την ασφάλεια της μετακίνησης, ενώ το πρόβλημα έχει ενταθεί μετά την παράδοση της επέκτασης στον Πειραιά.
«Το Δ/Σ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, έχει τονίσει γραπτά και προφορικά σε όλους τους αρμόδιους, το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ωστόσο τόσο η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, του ΟΑΣΑ και το υπουργείο Μεταφορών αν και γνωρίζουν το ζήτημα, υπόσχονται προσλήψεις, όμως δεν έχουμε καμία λύση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια