Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Την Τετάρτη (08/02) το πιο παγωμένο 24ωρο του φετινού χειμώνα


Η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” παραμένει στη χώρα μας και φέρνει νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες σε πολλές περιοχές. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στο newsit.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές και σε χαμηλά υψόμετρα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης (09.02.2023).

Όπως επισημαίνει στο newsit.gr, στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, στην κεντροανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου και σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νότιου Αιγαίου, “θα χιονίζει κατά περιόδους και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Μόνο στο Αιγαίο θα έχουμε στα ορεινά και ημιορεινά. Όσον αφορά στην περιοχή της Αττικής, θα χιονίζει με εξάρσεις και υφέσεις. Δηλαδή θα υπάρχουν διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, αλλά και διαστήματα που θα παρουσιάζει ξαφνική επιδείνωση”.

Όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Καλλιάνος, η Τετάρτη (08.02.2023) θα είναι το πιο παγωμένο 24ωρο, για τον φετινό χειμώνα. Απόψε, μετά τα μεσάνυχτα, “θα έχουμε κάποια φαινόμενα κυρίως τα βόρεια προάστια. Προς το πρωί της Τετάρτης (08.02.2023), φαίνεται ότι θα έχουμε μια σοβαρή επιδείνωση στην Αττική που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσει και πιο κεντρικές περιοχές του νομού, με αξιόλογες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, για χιονοστρώσεις κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα. Σίγουρα στα βόρεια προάστια θα έχουμε και χιονοστρώσεις κατά τόπους”.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο: “Από την Πέμπτη το πρωί θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις, θα παραμείνει όμως το κρύο μέχρι και το Σαββατοκύριακο για όλη την χώρα. Θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες -1 με -2 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Αττικής και -10 με -12 στα ορεινά της βόρειας Ελλάδος. Από Κυριακή προς Δευτέρα και στη συνέχεια, θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει η θερμοκρασία”.


Αναστασία Σταματοπούλου


Πηγή: newsit.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια