Ισπανία: Ο Σάντσεθ απορρίπτει μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά εξακολουθεί να επιδιώκει συμφωνία με τους PodemosΟ επικεφαλής του ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση που θα περιλάμβανε μερικά ανεξάρτητα μέλη και απέρριψε για άλλη μια φορά το αίτημα του κόμματος Unidas Podemos για μια κυβέρνηση συνασπισμού.
«Είναι ανέφικτο», δήλωσε ο Σάντσεθ κάνοντας λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στο σοσιαλιστικό κόμμα του και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos, έπειτα από δύο αποτυχημένες ψηφοφορίες για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τον Ιούλιο. 
Ο Σάντσεθ υπογράμμισε πως υπάρχουν υπερβολικά πολλές διαφωνίες ανάμεσα στο PSOE και το Unidas Podemos, όμως προσέφερε μια εναλλακτική επιλογή στο πλαίσιο της οποίας το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να συμφωνεί σε πολιτικές και να πάρει μη υπουργικά αξιώματα. 
Ο Σάντσεθ δήλωσε πως αυτό δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του Podemos για μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά ούτε και οι σοσιαλιστές θα κυβερνήσουν μόνοι.
Ο Σάντσεθ προσφέρθηκε επίσης να δημιουργηθούν ανεξάρτητοι μηχανισμοί που θα ελέγχουν τον σεβασμό σε οποιαδήποτε συμφωνία με το Podemos αναφορικά με την πολιτική που θα εφαρμοστεί.
Ο επικεφαλής του PSOE είπε πως εξακολουθεί να έχει στόχο να επιδιώξει μια συμφωνία και πως δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές.

amna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια