Αγιασμός στα σχολεία του Γαλατσίου παρουσία του Πρωθυπουργού και της Δημοτικής Αρχής

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκαν οι Αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος παρέστη στον αγιασμό του 3ου Λυκείου και του 7ου Δημοτικού Γαλατσίου.
Στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου επέλεξε να παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετά την καθιερωμένη τελετή απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ενώ στην συνέχεια μαζί με τα παιδιά και τον Δήμαρχο Γαλατσίου φύτεψαν μια ελιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου και δέχθηκε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από τους μικρούς μαθητές. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τους εκπαιδευτικούς για τα σχολεία της πόλης μας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην εξαιρετική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Την τελετή παρακολούθησε και η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Σοφία Ζαχαράκη.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου απηύθυνε εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους λέγοντας : «Προσωπικά τουλάχιστον, νιώθω ότι περισσότερα μαθαίνω από τα παιδιά παρά αισθάνομαι ότι είμαι σε θέση να τα συμβουλεύσω. Τι συμβουλές να δώσω ρε παιδιά, ούτε ο καλύτερος μαθητής ήμουν στο σχολείο ούτε το πιο φρόνιμο παιδί στην τάξη! Αυτή είναι η αλήθεια…Αν έχω να σας πω μια κουβέντα μόνο, όμως, αυτή είναι αδράξτε την κάθε μέρα και γευτείτε τη χαρά της δημιουργίας, γελάστε και παίξτε με τις παρέες σας. Από εσάς, από τα δικά σας μυαλά, να ξέρετε ότι περιμένουμε νέα δύναμη, νέες ιδέες, καινοτομία. Περιμένουμε να φτιάξετε μια καλύτερη Ελλάδα. Κοιτάξτε λοιπόν αυτά τα χρόνια να μορφωθείτε, κοιτάξτε πρώτα απ΄όλα να σφυρηλατήσετε τις αξίες σας, αλλά κοιτάξτε και να περάσετε καλά.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια