Ενημερωτικές δράσεις για την ψυχική υγεία
Δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα την ψυχική υγεία διοργανώνει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Συγκεκριμένα στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, προβολή ενημερωτικού υλικού (video), με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Παράλληλα θα υπάρχει στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου έκθεση έργων ζωγραφικής ωφελούμενων του Κέντρου Ημέρας ΙΑΣΙΣ για Ψυχικά Πάσχοντες.

Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας η προβολή του ενημερωτικού υλικού για την ψυχική υγεία θα πραγματοποιηθεί και στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γυναικών στο ΠΑΛΑΙ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί με κάθε τρόπο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα (21-22 Σεπτεμβρίου 2018) πραγματοποιήθηκε η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία στο Άλσος Βεΐκου Δήμου Γαλατσίου, με τη συμμετοχή 377 συμμετεχόντων, 35 οργανισμών από 14 χώρες και 55 εθελοντών, που επιβεβαίωσαν με τον πιο τρανό τρόπο τη θετική επίδραση του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης στην ψυχική μας υγεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια