Στο στόχαστρο της Άγκυρας και τα κοιτάσματα της Κρήτης – Χάρτης-πρόκληση από Ακάρ – Τουρκικά ΜΜΕ για την υποχωρητικότητα Τσίπρα: «Τους απειλήσαμε και φοβήθηκαν»!
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και πλέον στέλνει μήνυμα προς την Ελλάδα, πως θα διεκδικήσει αυτά που αναλογούν στην χώρα μας, ακόμα και με την χρήση των όπλων. Για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης. Οι διεκδικήσεις της Άγκυρας πλέον φτάνουν ως και τα κοιτάσματα της Κρήτης.  


Χθες, μάλιστα, όπως πρώτο αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar παρουσίασε φωτογραφία με το ερευνητικό σκάφος BARBAROS να συνοδεύεται από δύο φρεγάτες και δύο πυραυλακάτους του Τουρκικού Ναυτικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η κίνηση αυτή έχει διττή ερμηνεία. Πρώτον θέλουν να δηλώσουν ότι έχουν το πάνω χέρι και δεύτερον να σηκώσουν στα ύψη το ηθικό των Τούκων πολιτών.

Δείτε φωτογραφίες:Σε μία άλλη φωτογραφία, δείχνει την Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς, που βρίσκόταν στην περιοχή μέχρι πρότινος, να είναι σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά πλοία.


 

Όπως επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος ως τώρα η Τουρκία είχε παρουσιάσει χάρτες οι οποίοι έφταναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, αυτή τη φορά μπαίνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη που κρατάει ο Χουλουσί Ακάρ και μια σφήνα στην περιοχή νότια της Κρήτης.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή αυτή η Ελλάδα έχει ήδη “χωρίσει οικόπεδα” για τη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.


Μετά την υπενθύμιση του casus belli για τα 12 μίλια, ύστερα από τις απειλές για θερμό επεισόδιο με τη φρεγάτα που παρακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τις προκλήσεις με τις κινήσεις και τα σχέδια για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ η Άγκυρα παρουσιάζει και διεκδικήσεις σε μια περιοχή που ως τώρα δεν είχε… γκριζάρει.

Το βίντεο της συνέντευξης του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας στο πρακτορείο «Anadolu»

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι πήραν χαμπάρι την Ελληνική Κυβέρνηση.

Το casus belli λειτούργησε, λένε οι Τούρκοι και είναι χαρακτηριστικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων:

STAR

Όταν η Τουρκία απείλησε η Αθήνα υποχώρησε

VATAN

Υποχώρηση από τον Τσίπρα για τα 12 μίλια

TURKIYE

Απάντηση στον προκλητικό Έλληνα

pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια