Μεγάλες ζημιές στο λιμάνι της Ζακύνθου μετά τα 6,8 ρίχτερ
Άντεξε για μία ακόμη φορά η Ζάκυνθος τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 01.54 με επίκεντρο 38 χλμ στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου και με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.
Ο ισχυρότερος μετασεισμός έγινε στις 02.09 μεγέθους 5,6 R με επίκεντρο 60 χλμ ΝΔ του νησιού.
Τα γεοδυναμικά ινστιτούτα από όλο τον κόσμο παρακολουθούν την πειοχή, ενώ υπάρχουν συνεχώς διορθώσεις όσον αφορά στο επίκεντρο και στο μέγεθος του μεγάλου σεισμού.
Ο σεισμός ακούστηκε μέχρι την Αθήνα ενώ σήκωσε στο πόδι όλη την Δυτική Πελοπόννησο, την Πάτρα και την Καλαμάτα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί σοβαρές ζημιές, πέρα από αναμενόμενες ρωγμές σε οικίες κυρίως στον κάμπο του νησιού και στα χωριά του κόλπου του Λαγανά που βρίσκεται στη Νότια πλευρά του νησιού.
Από το νοσοκομείο οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν ούτε τραυματισμοί.
Η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο κέντρο (21ης Μαίου). Η βλάβη ήδη έχει αποκατασταθεί πριν από λίγη ώρα.

Κατολίσθηση βράχων είχαμε στην περιοχή Κρυονερίου χωρίς προβλήματα ή ατυχήματα

Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ της εφημερίδας μας, ρωγμή έχει σημειωθεί και στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης. Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση, αφού αποτελεί φαινόμενο κακοτεχνίας από την εποχή της δημιουργίας του…
Οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί και πολλοί έχουν φύγει από την πόλη προς την ύπαιθρο.
Ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν αναφερθεί ενώ οι ξένοι επισκέπτες αναστατώθηκαν χωρίς όμως κανένα πρόβλημα.
Αρκετές ζημιές υπάρχουν σε πολλά ράφια καταστημάτων από πτώση προϊόντων.
Στα Στροφάδια το καστρομοναστήρι φαίνεται να έλαβε την τελική του σεισμική επίθεση μετά την ζημιά του 1998 με σοβαρές ζημιές αλλά όλα δείχνουν ότι ο Πύργος τελικά έχει αντέξει. Στο πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε ενημέρωση και φωτογραφίες.
Το νησί είναι θωρακισμένο σεισμικά και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που δοκιμάζεται από τόσο πολύ μεγάλους σεισμούς. Είναι γεγονός ότι τέτοιοι σεισμοί θα είχαν ισοπεδώσει στην κυριολεξία, άλλες περιοχές και άλλες πόλεις.Imerazante.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια